Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

djlove

Membru activ
 • Content Count

  1,681
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

31 Se poate si mai bine

1 Follower

About djlove

 • Rank
  Membru avansat

Contact Methods

 • Website URL
  www.abcfotografie.ro

Profile Information

 • Locatie
  Sibiu

Recent Profile Visitors

774 profile views
 1. In weekend m-am hotarat si eu sa asamblez o astfel de sursa, aveam cablajele deja plantate cu componente de pe vremea de cand eram student, acum vreo 10 ani, nefolosite prin sertare si m-am apucat sa le pun cap la cap si fac si o carcasa. Schema si cablajul e cea din revista Connex, nu cel redesenat de Geomar, luat la vremea aia tot de pe aici de pe forum. Am folosit doar componente gasite prin sertare, nu am cumparat lucruri special pentru ea. Sursa fuctioneaza foarte bine, merge pana pe la 4.5A dar la curentul ala se incinge destul de tare toata cutia ( am realizat cutia din aluminiu). Traful e de 24V si 10A, dar in gol scoate undeva la 28V. Totul functioneaza perfect, volt/ampermetrele chinezesti destul de precise pentru pretul lor ( in jur de 10lei/buc pe ebay) Potentiometrii sunt multitura(10 ture) si regleaza foarte precis, butoanele le-am luat in trecut tot de pe ebay cu 1 dolar 5buc, sunt destul de scurte si a trebuit sa prind potentiometrele pe o placa intermediara ca sa iasa mai putin axul prin panoul frontal. Inscriptiile le-am realizat in autocad si apoi printat pe autocolant transparent mat Rayfilm (are si autoadeziv foarte bun) la imprimanta laser si apoi lipit pe tabla dupa ce am vopsit-o. Tabla e aluminiu de 1.2mm, am taiat-o la stanta dar decupajele le-am facut manual cu pendularul si bormasina. Am avut o mica problema cu conectarea volt-ampermetrelor in circuit dar colegul chinez m-a ajutat ( daca se leaga masa, firul negru subtire la montaj curentul afisat este eronat, acest fir nu trebuie conectat, masa este luata prin circuitul de masura curent, care este pe minus inseriat, am vazut ca a mai fost problema asta in trecut pe forum si nimeni nu a dat raspunsul asta), alimentarea lor le-am facut la 30V direct de pe condensatorul de filtraj al surselor, pentru a ramane aprinse si sub tensiunea pe iesire mai mica de 3V. Pentru cateva ore de lucru si materiale de prin atelier eu zic ca e ok ce a iesit, mai jos cateva poze:
 2. Tin sa te "contrazic" pentru 289 sa nu inteleaga lumea ca e inutilizabil. Am achizitionat unul de aproximativ o luna de la TME si e o bijuterie. Contrastul ecranului se regleaza digital din meniu. Da se vede mai prost decat 179 daca nu folosesti iluminarea…. Plus precizia cu 4 zecimale… mai greu de egalat, mie imi place mult, Am si modele mai ieftine de la Fluke: 179, 175, 117, dar parca e altceva. Poate ca un minus daca nu il folosesti numai in atelier, e ca dureaza "mai mult" setarea lui cu meniul stufos (apesi mai multe butoane). Cand nu e nevoie de precizie asa mare folosesc 179 care e cel mai utilizat aparat al meu Deci 289, pentru lucruri de finete, nu utilizare nonstop si 179 pentru munca de zi cu zi... Daca ar fi de ales doar unul din ele alegerea mea ar fi 179.
 3. Valabil in continuare Se mai adauga inca un set de surubelnite Wago 210-722, pozele sunt la inceputul topicului
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.