Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

router huawei b970b


fwfw

Postări Recomandate

salut, am u router huawei b970b, normal este decodat, deorece daca fac setari in profilul dial-up merge cu orice sim numai ca imi arata network settings cu negru nu pot accesa acest meniu ,problema este ca are un meniu de disable pin al cartelei si unul de auto validare daca dau disable la pin ,dupa primul restart sau shut down imi zice invalid sim sau missing sim indiferent de este cu cartela cu care routerul este branded sau cu alt sim ,daca acecesez auto validare tot nu face nimic ,si trebuie sa introduc pinul manual , la auto validare trebuie sal bage el automat si nu face nimic ,problema este ca ma dispera ,ca daca se ia curentul de trei ori pe zi el practic vede ca ai bagat pinul gresit de 3 ori si cere puk , am incercat sa rescriu firmware , dar nu gasesc o versiune combatibila cu versiune lui .routerul este decodat pe dc unlocker iar operatiune a fost succesfully.daca bag cartela cu pinul oprit tot la fel zice invalid sim sau missing , merge numai daca are pin pe cartela ,iara din meniul lui ii dau disable si nu o mai vede dupa restart sau shutdown .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Salut. Am un E960 pe care il folosesc curent la tara ptr conectare la internet. L-am decodat singur dupa principiul cum se decodeaza B970. Nu am nici o restrictie si la menu-ul PIN management e setat pe disable si funcnctioneaza corect: nu-mi cere pinul. L-am decodat dupa fisierul de aici:viewtopic.php?f=18&t=55728&p=842448&hilit=e960#p842448Personal cred ca la al tau daca ai facut corect setarile si tot nu functioneaza, ca nu au fost ridicate toate restrictiile cind l-ai decodat. Cred.... nu sint sigur. Incearca sa ilmai decodezi odata folosind metoda din linkul de mai sus. Bafta!!!

Link spre comentariu

am incercat ,dar problema este ca eu cand bag cablul usb in router si apoi in calculator (cablul este y ptr a avea curentul necesar unu fir intra in router si celelalte in 2 porturi usb ) nu se intampla nimic nu instaleaza nici dashboard nici modemul ca eu sal pot vedea cu softul PASS singurul care il vede este dcunlocker dar numai daca routerul este prin cablul de retea conectat la calculator. il vede pe com 14 dar il vede ca unknow router in rest imi vede versiune de hardware si software precum si versiunea dashboardului.

Link spre comentariu

m-am uitat de mult si m-am uitat si azi , nu au nimic sunt perfect lipiti ,oricum cand il bag pe portul usb ,calculatorul vede ceva ca da si un sunet apar logo de usb si apoi o eroare de malfunction a portului , asta arata calculatorul e posibil sa aiba ceva chiar routerul ,deorece pe dc unlocker mi zis ca unlocked succesfuly ,dar tot nu il cunoaste ca denumire zice unknow router , plus ca nu tine minte pinul cartelei ,eu zic ca toate problemele sunt de la el .probabil cel de la care l-am luat a incercat el sa decodeze si ia facut ceva , eu l-am luat si l-am pus direct pe dc unlocker .oricum sunt multumit si asa de el si asa cum merge la 40 de lei cat am dat pe el :)).

Link spre comentariu

Si eu sint multumit de el si il folosesc din primavara. I-am facut o antena panou si ptr ca nu am avut un cablu de calitate, i-am pus unul ordinar. Cu antena orientata inspre oras in primele trei saptamini din luna pina mi se duce cei 5GB, merge muzica, sopcasturile si browsingul. Unde stau ele mai prost sint la distanta wireless, nu prea au acoperire mare, dar in principiu e ok. Incearca sa il conectezi la calculator si printr-un cablu normal, ca cele imprimanta, nu y, poate simte ceva. Ar mai fi sa inceci si pe alt calculator, poate al tau s-a 'deranjat' de atitea conectari/deconectari. Bafta !!!

Link spre comentariu

salut, am la el antena gen zapp fix tel ,pe verde am semnal maxim -64db , pe rosu -80db cam 70 % ,iar pe portocala deloc pe portocala nu am nici pe mobil semnal tot timpul am ajuns la -103 db practic semnal deloc.culorile la care ma refer sunt ale operatorilor de la noi .

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator radocea

Salutare,

momentan problema cu PIN-ul la B970b nu are remediu.

inclusiv cu flash-uire completa de aplicatie, firmware al modem-ului, si asa mai departe, problema cu pin-ul persista. este facuta o asociere intre seria cartelei sim si un algoritm de calcul prin care acesta schimba pin-ul la prima introducere a unei cartele, aceasta avand codul pin activat si acesta sa fie 1234.

am ridicat de mult aceasta problema pe ddwrt dar acolo nu am gasit inca solutii. un link util pentru asta: https://dev.openwrt.org/ticket/9517

 

un prieten a reusit sa imi puna pe el firmware branduit Etilsat de egipt si upgrade la ultima versiune firmware atat pentru modemul din el cat si pentru router, dar nu uita nici mort cartelele deja introduse in el si trebuie introdus pin-ul la fiecare pornire !

 

Referitor la port-ul USB acesta este direct legat in modem, si este dezactivat soft. nu am reusit inca sa il reactivam, sa functioneze ca e960.

 

daca vrei un router dual band (UMTS 900MHz si 2100MHz) similar cu asta dar cu procesor un pic mai incet iti recomand B560 de la orange. se decodeaza extrem de usor, nu are nici o greata cu codul pin si este extrem de stabil.

Deficiente B560 fata de B970b:

- upload de 2Mbps B560 in loc de 5,76Mbps B970b (oricum vodafone limiteaza la 2Mbps upload pe orice abonament, inclusiv de business ... sunt magari !

- lipsa posibilitatii acces-ului remote (din wan) pe pagina de setari la B560

- boot time 1 minut pentru B560 si 20 secunde pentru B970b

- B560 are functie de fax over IP tel fix, B970b nu are decat port telefon fix (fax-ul nu merge pe acest device).

e singura varianta B560 momentan.

Mai este si B970 simplu dar are doar banda UMTS 2100Mhz si daca ai sim Vodafone si esti in afara localitatii nu ai UMTS (3G)

E960 este cel mai slab, are upload de 384Kbps !!! atentie ! si doar UMTS 2100MHz.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

salut , azi am luat o cartela de digi prepaid, am pus in el cartela care nu era inca activa dar pinul era oprit si am mers ,am mai pus cartela de vre-o 3 ori si am oprit routerul si la am pornit avea si semnal nu mai bloca pinul totul a fost absolut ok pana am bagat credit pe cartela si am introdus-o intrun mobil ptr a activa serviciul de internet si apoi iar a inceput sa faca si acesta cartela acelesi probleme . acum nu intelg de ce a mers cand cartela nu era activa desi avea semnal si pinul oprit , imi vedea si reteaua digi .

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator rhydin

o intrebare, in cazul updatarii esuate si nu mai porneste sub nicio forma aparatul, se mai poate face ceva cu el?exista vreo posibilitate de reparare prin jtag? intreb asta pentru ca detin unul dar nu porneste deloc, clar a fost fail la actualizare, am cautat peste tot despre modelul asta insa nu am gasit nici macar un manual de service pentru a incerca prin jtag

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări