Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare "computer" de bord


suspectu

Postări Recomandate

O sa folosesc un device care ruleaza linux si am nevoie de o solutie de alimentare:

- un releu temporizator care sa cupleze la 10secunde dupa ce am pus contactul (consideram ca in 10secunde motorul este pornit)

- sa decupleze la 10secunde dupa ce s-a luat contactul (sa aiba timp sa scrie buffer-ul pe mediul de stocare, si daca s-a oprit motorul sa nu se reseteze device-ul)

 

Cu primul ar fi usor, releu temporizator din comert, dar cum pot sa fac sa mentina curentul dupa ce s-a luat contactul ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator iRoata

Tot cu un releu temporizator auto; ceva de genul celor ce se pun la becul plafonierei, astfel ca acesta sa ramana aprins un timp dupa ce se inchide usa; releu de intarziere sau cum s-o mai chema...

Link spre comentariu

kti: Am bagat ce mi-ai zis tu in google translate dar si el a ridicat din umeri.

 

Clar, o solutie electronica e solutia profesionala dar si ideea cu releu de intarziere la care excitatia sa fie legata de contactul temporizatorului si o dioda e buna.

 

 

Edit:

Am gasit releu de intarziere cu Posibilitate de extindere la 10 minute cuplare si 10 minute decuplare releu. Am comandat doua in caz ca unul nu poate sa execute ambele functii.

Editat de suspectu
Link spre comentariu

Nu stiam daca am voie sa pun link-uri sa nu se considere reclama. M-au sunat baietii (era o fata de fapt) si mi-au zis ca nu au produsul la 50ron pe stoc, in schimb imi oferea unul similar la 80 ron de la viper. L-am refuzat pt ca, comandasem doua si nu am vrut sa dau 2mil cu transport cu tot pe doua relee.

In schimb am gasit altul care face probabil acelasi lucru la un pret mult mai mic:

 

asta care se pare ca este 17lei si scrie ceva de 12v acolo: http://www.megadinamic.ro/index.php?p=productsMore&iProduct=5836&sName=

 

si asta la 20lei: http://www.megadinamic.ro/index.php?p=productsMore&iProduct=5835&sName=

 

Mi-au adaugat tva la ele dar au transport prin posta romana deci iese ieftinut

 

Edit:

O sa imi fac o punte de relee alimentata de astea din care o sa alimentez mai multi consumatori: un invertor ascuns pe sub bord cu priza frumos montata, calculatorul de bord, amplificatoarele audio, poate si casetofonul si farurile daca reusesc sa fac legaturile frumos din cutia de sigurante.

Ideea e sa nu am toti consumatorii astia porniti cand dau la electromotor pt ca unii se sting din cauza consumului electromotorului, ci sa porneasca toti dupa ce am motorul pornit.

 

Ar fi fost mai simplu cu un releu vaccumetric ca sa detectez cand e pornita masina dar fiind masina turbo sunt cazuri in care are presiune in admisie in loc de vaccum si nu mai merge treaba.

Editat de suspectu
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

kti: Am bagat ce mi-ai zis tu in google translate dar si el a ridicat din umeri.

 

credeam ca sti cu ce se mananca electronica nu este nevoie de gogu pt a stii ca un pic este un microprocesor  care se programeaza cu un soft care sa faca ce vrei iar un fet este un tranzistor cu efect de camp capabil sa inlocuiasca releul.

imi pare rau ca vrei sa faci montaje dar fara notiuni elementare ,,nu merge,,

spor si bafta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări