Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema Tandberg 27TS543


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Poate ma ajuti cu defectul si fara schema.Televizorul pornea dupa f. multe incercari deoarece sursa nu scotea decat 75V. Am schimbat condensatorul de 220uF care nu avea decat 50uF. Toate bune pana acum, dar la pornire (am pus bec 220V/60W sarcina)mi-a strapuns toate jonctiunile tranzistorului si mi-a puscat si o reziztenta de 0,1ohmi. este un tranzistor de 8A si am fost nevoit sa fac comanda deoarece nu il aveau pe stoc. Am incercat cu unul de 4A dar mi la traznit pe loc. Acum astept sa-mi vina tranzistorul, vineri dar imi este teama ca mi-l strapunge si pe acesta. Am masurat tot si nu am gasit nimic defect. Sursa nu are optocuplor si nu lucreaza nici master slave.Ce zici?

Link spre comentariu

Am incercat cu unul de 4A dar mi la traznit pe loc. Acum astept sa-mi vina tranzistorul, vineri dar imi este teama ca mi-l strapunge si pe acesta.

Chiar daca ai fi pus un tranzistor cu curent de colector mai mic nu ar fi avut voie sa se arda imediat . De ce te gandesti la tranzistor ?! Un curent peste limitele normale arde un tranzistor in timp, nu instantaneu .Depinde normal cu cat e depasit Ic max.
Link spre comentariu

Trebuie sa recunosc ca am o vina in depanarea acestui Tv. Din graba am inlocuit condensatoarele din primar dar am omis exact cel din baza tranzistorului, era mascat sub o rez. de wataj. Atunci cand am facut proba , a traznit tranzistorul deoarece cond. era 12uF in loc de 47uF. Dupa inlocuirea cond. Tv a functionat normal.Asta este!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări