Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
rdl

Schema Tandberg 27TS543

Recommended Posts

Poate ma ajuti cu defectul si fara schema.Televizorul pornea dupa f. multe incercari deoarece sursa nu scotea decat 75V. Am schimbat condensatorul de 220uF care nu avea decat 50uF. Toate bune pana acum, dar la pornire (am pus bec 220V/60W sarcina)mi-a strapuns toate jonctiunile tranzistorului si mi-a puscat si o reziztenta de 0,1ohmi. este un tranzistor de 8A si am fost nevoit sa fac comanda deoarece nu il aveau pe stoc. Am incercat cu unul de 4A dar mi la traznit pe loc. Acum astept sa-mi vina tranzistorul, vineri dar imi este teama ca mi-l strapunge si pe acesta. Am masurat tot si nu am gasit nimic defect. Sursa nu are optocuplor si nu lucreaza nici master slave.Ce zici?

Link to comment
Share on other sites

Am incercat cu unul de 4A dar mi la traznit pe loc. Acum astept sa-mi vina tranzistorul, vineri dar imi este teama ca mi-l strapunge si pe acesta.

Chiar daca ai fi pus un tranzistor cu curent de colector mai mic nu ar fi avut voie sa se arda imediat . De ce te gandesti la tranzistor ?! Un curent peste limitele normale arde un tranzistor in timp, nu instantaneu .Depinde normal cu cat e depasit Ic max.
Link to comment
Share on other sites

Trebuie sa recunosc ca am o vina in depanarea acestui Tv. Din graba am inlocuit condensatoarele din primar dar am omis exact cel din baza tranzistorului, era mascat sub o rez. de wataj. Atunci cand am facut proba , a traznit tranzistorul deoarece cond. era 12uF in loc de 47uF. Dupa inlocuirea cond. Tv a functionat normal.Asta este!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines