Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi Protectie Supratensiune


Vizitator NewBreed

Postări Recomandate

Pentru asa ceva este ok. Atentie insa la ce model alegeti, modelul din imaginea de mai sus este A-Protector AP-50A, acesta nu supravegheaza tensiunea ci doar curentul, deci se poate regla doar valoarea curentul la care sa decupleze.

 

Modelul de care aveti nevoie face parte din gama V-Protector, iar acolo sunt mai multe modele in functie de curentul nominal, VP-20A, VP-32A, VP-40A, etc. Pentru limita inferioara de deconectare se poate alege o valoare intre 120-200 V (timp deconectare 1 sec.), iar pentru limita superioara de deconectare se poate alege o valoare intre 210-270 V (timp deconectare 0,02 sec.), tensiunea maxima la care rezista releul de protectie este de 400 V.

Link spre comentariu

Aici cred ca gresiti, 50A, este curentul maxim suportat, banuiesc ca nu e cu releu clasic ci unul electronic, tiristor cred. Am vazut ca sunt mai multe modele  de fapt difera curentul maxim de functionare, prefer sa aleg un model cu un curent mai mare sa fiu sigur ca nu se incinge 

Link spre comentariu

Cele pentru protectie de tensiune (ce va trebuie) sunt modelele VP-xxA, exista si VP-50A si VP-63A.

 

Cele din gama AP-xxA sunt doar pentru decuplarea la depasirea unui anumit curent prestabilit. La AP-50A se si specifica in manual ca: "Intotdeauna se folosesc contactori externi sau relee electromagnetice deoarece curentul maxim la contactele releului nu trebuie sa depaseasca 6 A."

 

Am vrut sa incarc manualele de utilizare de la ambele game de produse, insa vad ca forumul mai nou la incarcare reduce automat extrem de mult calitatea la imagini, prin urmare nu se mai putea citi deloc continutul. Pun in schimb link-uri catre manualele de utilizare.

 

Manualul pentru gama AP-xxA (releu protectie curent):

http://i.dedeman.ro/media/file/file//m/a/manual_de_utilizare_releu_protectie_curent_ap-50a_380049_1027581_m.jpg

 

Manualul pentru gama VP-xxA (releu protectie tensiune):

http://i.dedeman.ro/media/file/file//i/n/instructiuni_de_utilizare_releu_protectie_tensiune_1027576_1027577_1027578_1027579_m.jpg

Link spre comentariu

Aici cred ca gresiti, 50A, este curentul maxim suportat, banuiesc ca nu e cu releu clasic ci unul electronic, tiristor cred.

Greu de crezut. SSRurile se monteaza pe radiatoare de la curenti mici, de ex 10A.

E si normal, se pierd 1 sau mai multi volti!

 

Am vazut ca sunt mai multe modele  de fapt difera curentul maxim de functionare, prefer sa aleg un model cu un curent mai mare sa fiu sigur ca nu se incinge

Daca ar fi cazul, s-ar incalzi la fel. Ca rezista la un curent mai mare nu inseamna ca ar avea o cadere de tensiune mai mica.

 

Avand in vedere dimensiunile, sunt cu releu normal, electromecanic.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Cea mai buna si mai ales rapida modalitate de protectie impotriva supra-tensiunilor accidentale este varistorul...........in urma cu vreo 2 ani,am facut 2 tablouri de protectie pt. cineva,cu mai multe varistoare legate in paralel,conectate intre faza si masa.3 module pe tablou...........sambata voi face niste poze unuia dintre tablouri si voi dezvolta subiectul.Am montat si un releu de monitorizare a simetriei fazelor,dar doar pt. tensiuni minime.Oricum,pana la montarea respectivului tablou,care protejeaza un utilaj cu CNC,tot des aveam probleme cu utilajul,mai ales cu sursele...........de cand am montat tabloul,decupleaza doar o siguranta automata,din amonte de placile cu varistoare,in cazul aparitiei unei supra-tensiuni,sau un contactor,in cazul unei asimetrii intre faze.

Link spre comentariu

Dupa vagile mele cunostinte,varistorii de deosebesc,pe langa tensiunea de strapungere,prin capacitatea de absorbtie a unei anumite cantitati de energie,masurata in Jouli.........nu in kilo-amperi.

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/340899/SUNTAN/TSV.html

Sper sa apuc sambata sa fac niste poze.........si poate mai gasesc si schema tabloului prin arhiva.

Am gasit schemele,dar nu le pot atasa...........le voi pune impreuna cu pozele.

Editat de alex.cselenyi
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator Cosmin Savu

Ok domnilor, dar daca de exemplu aleg sa cumpar un releu V-Protector (VP)pentru o retea monofazata de 5.2 kW avand in vedere ca in tablou siguranta generala este de 25A ar fi ok cel de 20A ? Sau considerati ca este prea putin si ar trebui varianta de 32A?

Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări