Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Testare rapida LED-uri


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Foarte bine!, altii poate ca nu stiau inca, si nu vii cu un amendament, ceva la discutie?De exemplu, pe schema multimetrelor digitale, ai remarcat ca, atunci cand conectezi LED-ul la bornele C-E cu polaritate corecta (sa deschida jonctiunea), curentul este limitat de un rezistor de doar 10 ohmi? Daca bateria de 9V este proaspata si alcalina, nu cumva se exagereaza cu tensiunea aplicata LED-ului ( si, totodata, cu viata bateriei)? Deci, eu i-as spune rusului, care a improvizat conectorul din agrafe de birou, sa lipeasca pe conectorul exterior un rezistor suplimentar.

Link spre comentariu

E grea rusa, insa din fotografii se intelege cam totul.Testarea ca dioda (/buzer) aplica LED-ului o tensiune redusa, astfel ca el lumineaza slab si trebuie sa-l observi in umbra, daca esti la lumina zilei. Trece prin el cam 1 mA.Se poate mari curentul/ luminozitatea aplicand tensiune de la C-E, dar cu un rezistor de limitare suplimentar. Oricum, in ambele cazuri afisajul se duce la 1.

Link spre comentariu

Da, sunt o multime de oferte de traducere, totusi trebuie cautate cele care ofera dictionar tehnic. Eu cer traducerea in engleza sau in franceza, pentru ca traducerea in romana este deficitara.La capitolul joaca: Am improvizat un tester de LED-uri alimentat din deget: 10...15 apasari usoare cu degetul pe traductorul piezo ceramic, apoi conectarea LED-ului, care produce un miniblitz si o stigere lenta in 2...3 secunde. Dupa cateva secunde de odihna (LED-ul deconectat), condensatorul ofera din nou energie, din cea stocata in dielectric. Condensatorul are capacitatea 10...100 microF.

post-28085-139829500903_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator andreimihai3

Mda, rusii ofera multe gratis in timp ce altii iau bani pt un biet datasheet. Pe vremuri Tehnium dadea scheme detaliate, apoi s-a adaptat pietii si a trecut pe reclame. Publicau multe, scheme de prin Elektor, scheme rusesti la care nu modificau valorile. Rusii au inventat multe, daca nu ma insel scheme cu tranzistor cu baza la masa sau elementul Turcenkov si multe altele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări