Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit cu afisaj LED


Postări Recomandate

În pdf-urile cu pcb si plantare piese se află și pcb pentru alimentare, dar cum constă doar într-o punte redresoare, filtraj unde e prezent 24Vcc și 7805 pentru a face tensiunea de 5, nu e prezentat în schema principală cu Atmega8, unde e necesară doar tensiunea de 5Vcc.Tensiunea de 5Vcc cred ca nu e un mister cum o poți face, singura problema pentru unii este tensiunea de 24 pe care fiecare a facut-o cum a putut:1. ca in pdf de care ziceam, traf cu ieșire de 18Vca din care se obține 24Vcc ți după 7805 tensiunea de 5Vcc2. traf de 18Vca sau smps de 24vcc si coborîtor smps la 5Vcc pentru disipare minimă cu MC34063 sau similare3. sursă de 12Vcc din care se face 5 cu 7805 și 24 cu ridicător smps etcCred ca ideal ar fi un traf normal cu o ieșire de 18vca și o priză la 8Vca pentru un 7805 pe care să se piardă cît mai puțin.

Link spre comentariu

Salutare.Am realizat si eu statia de lipit cu afisaj LED cu fisierele de la pagina 5, am alimentat-o corespunzator dintr-un transformator de 18vca la care am avut priza la 12v din care am alimentat LM7805.Porneste totul ok insa se comporta ciudat,am setata temperatura la 210 grade (am calibrat din semireglabil), insa cand atinge temperatura setata sare brusc cu aproximativ 100 grade in sus si nu mai porneste pana nu ajunge la 210 grade, cand a ajuns la aceasta temperatura scade iarasi brusc sub 100 grade...am pus un clip sa vedeti cam despre ce este vorba....asa trebuie sa se comporte? desi nu cred..tin sa mentionez ca am folosit un IRFZ34N dinacesta am avut prin casa, de incalzit nici pomeneala,sa fie el de vina?Aveti atasat si cablajul, desi nu cred ca e problema de la el...ETgtonVwG70&feature

Statie de lipit.pdf

Link spre comentariu

Strap cu o sarma intre S si cond.ul de 100 nF acela de langa rezistenta de 1K5. In dreptul cond.ului de 100nF ai facut un X galben.O culoare sta aprinsa pana atinge temperatura setata, apoi se aprinde cealalta culoare si ramane asa. Culorile pot oscila in functie de stabilitatea temperaturii.

Sincer nu inteleg cum, eu am anulat traseul ce duce de la S irf-ului pana la acel strap de langa condensatorul de care spui, dar tot asa face,atasez si o imagine cu cablajul eventual daca te rog sa imi faci in paint cum sa modific....Ledul rosu nu se aprinde nici cand creste temperatura, la-m masurat e ok, traseul este ok de la led la MCU....dar nu ma intereseazaatat ledu, importanta sa functioneze cum trebuie displayu, am avut si o rezistenta de 10K intre pinul Reset si 5V dar am anulato si degeaba....L.E. In grila mosuluirezistenta de 180R cea inseriata cu zenerul am pus de 220 nu am gasit de 180, afecteaza oare aceea?

Pinul 29 asa trebuie conectat?

In schema nu este, am am pus-o crezand ca a uitat cineva de ea, dar am anulat-o...

post-20529-139829701862_thumb.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări