Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

aprinde/stinge un bec cu telecomanda infrarosu sau bluetooth


costy35

Recommended Posts

cu un pic de cunostinte de programare,un pic de electronica azi putem crea chiar noi cu costuri extrem de reduse diferite automatizari in casa.Iata ca exemplu cum se poate comanda un bec cu o simpla telecomanda domestica sau chiar cu un telefon mobil.Experimentul e realizat in totalitate de mine cu soft propriu.Sunt dispus sa pun la dispozitie toate detaliile acestui proiect,numai ca nu am timp sa fac o documentare detaliata.Daca vor fi persoane interesate poate ca am sa fac si acest lucru.Deocamdata lucrez la extinderea acestei mici aplicatii.Doresc sa realizez nu doar controlul unei simple aplicatii(cum e aici un bec) ci cam tot ce se poate controla intr-o casa,cu un soft prietenos pe telefonul mobil,culegerea de date si interpretarea lor.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=NfVJVbkwoKM

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

pentru aplicatia in IR de comanda a unui bec pornit/oprit cum a-ti rezolvat problema parazitilor indusi in retea de alti consumatori electrocasnici (filtre rlc) care sa poata fi introduse in lampile de iluminat sau in dozele de intrerupatoare? exista un montaj asemanator cu variatia luminii in trepte cu pic 12f629 sau 12f675, pe forum, dar nimeni nu a gasit o solutie definitiva pt paraziti, aplicatia fiind comandata din telecomanda tv pe tastele colorate RGV . Consider ca o aplicatie utila ar fi de supraveghere a intrarii in locuinta si a altor cai de acces prin apel telefonic sau sms si eventual al existentei unor scurgeri de gaze, apa cand esti plecat in concediu ca sugestie pentru extinderea aplicatiilor dvs.. Poate postati schema electrica a aplicatiei exemplificate cat si fisierul cu informatia din microcontroler.

Link to comment
  • 2 weeks later...

cred ca cea mai buna metoda sa scapi de paraziti e sa nu mai folosesti alimentarea din 220 prin RC, foloseste un montaj dintr-un incarcator de telefon, exista versiuni foarte miniaturale. Alimentarea din retea+eventualul filtru de paraziti anuleaza avantajul dimensiunii reduse, iar sursa din incarcatoarele de telefoane ofera multe sute de mA.

Link to comment
  • 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines