Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Exista vre'o solutie ?


notchman

Postări Recomandate

Am facut de ceva timp impreuna cu cativa prieteni (vecini) o miniretea, 4 calculatoare , conectate printr'un switch ( 8 porturi st-lab nway), alocarea tcp/ip'ului pentru fiecare statie este de tipul 192.168**.**, pana acuma toate bune .Internet nu aveam in retea mai foloseam eu un modem dial/up...Acuma mai vrea sa intre in retea alt vecin (cel cu laptop'ul dintr'un post anerior) care are nevoie de net 24/24 cat este acasa ..Problema este urmatoarea :Modemul va fi unu pentru de fibra optica cu iesire (utp), ..iar providerul de net nu ofera decat o adresa de ip , ...Solutii ar fi :*server(nu se poate pentru ca o sa depindem de o scula care o sa stea incuiata la cineva in casa si daca pica , stam si asteptam pana vine omu acasa)*Router (necesita alte costuri care nu pot fi rezolvate acuma din lipsa finantelor)As putea in vre un fel sa pun modemul si sa am aces la toate statiile pe net ?Ma gndeam sa last pe fiecare statie tcp/ip'ul existent , si sa mai aduc unul in lista pe care sa'l pun pe autoconfig, iar browserul de net sa fie tot pe autodetect.....(mai merge gingasia asta )Voi ce ziceti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator NINI

Nu se poate decit cu solutiile tehnice pe care l-ai mentionat si tu : server , router. Cea mai avantajoasa mi se pare folosirea unui ruter WAN/LAN banal care costa in jur de un milion de lei vechi si care v-a face NAT. PS Latimea de banda oferita de provider se va imparti la toti cei care navigheaza in acel moment pe internet.

Link spre comentariu

dacă nu puteţi cumpăra un router (aprox 1.5 mil) puteţi folosi ori internet conection sharing (din xin xp, necesită două plăci de reţea) ori printr0un program de genul wingate. totuşi, recomand să cumpăraţi un router sau să faceţi rost de un calculator mai vechi pe care puneţi un linux şi îl folosiţi ca şi gateway. succes!

Link spre comentariu

din cate stiu eu e mai bine cu server de linux cum spunea shi ionutzb deoarece la ruter iti imparte transerul la cate porturi sunt ocupate indiferent daca utilizatorii acelor porturi sunt sau nu online. la linux stiam ca este o optiune care rezolva acest inconvenient shi dpdv al securitatii este mult mai sigur!

Link spre comentariu
Vizitator adisadicul

Din cate stiu squid-ul face proxy si daca iesi fara proxy at. squid-ul nu isi mai are rostul. Nu exista o varianta de "load balancing" pt. banda de net in functie de nr. de statii care au conexiuni deschise folosind iptables?

Link spre comentariu

Am rezolvat cu un router zyxel ,......este putin mai pacatos la configurare da mere brici.De configurat un server linux/windows , ma descur nu'i bai , ...dar pica treaba cu serveru deoarece trebuia sa las un amarat de p1 sa faca treaba asta (fara monitor,mouse, etx.. dup ce a fost configurat) dar nevastamea nici nu vrea sa auda de alte cotii alte mate etx.... :axe: ..Asa ca router si gata ....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări