Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
notchman

Exista vre'o solutie ?

Recommended Posts

Am facut de ceva timp impreuna cu cativa prieteni (vecini) o miniretea, 4 calculatoare , conectate printr'un switch ( 8 porturi st-lab nway), alocarea tcp/ip'ului pentru fiecare statie este de tipul 192.168**.**, pana acuma toate bune .Internet nu aveam in retea mai foloseam eu un modem dial/up...Acuma mai vrea sa intre in retea alt vecin (cel cu laptop'ul dintr'un post anerior) care are nevoie de net 24/24 cat este acasa ..Problema este urmatoarea :Modemul va fi unu pentru de fibra optica cu iesire (utp), ..iar providerul de net nu ofera decat o adresa de ip , ...Solutii ar fi :*server(nu se poate pentru ca o sa depindem de o scula care o sa stea incuiata la cineva in casa si daca pica , stam si asteptam pana vine omu acasa)*Router (necesita alte costuri care nu pot fi rezolvate acuma din lipsa finantelor)As putea in vre un fel sa pun modemul si sa am aces la toate statiile pe net ?Ma gndeam sa last pe fiecare statie tcp/ip'ul existent , si sa mai aduc unul in lista pe care sa'l pun pe autoconfig, iar browserul de net sa fie tot pe autodetect.....(mai merge gingasia asta )Voi ce ziceti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu se poate decit cu solutiile tehnice pe care l-ai mentionat si tu : server , router. Cea mai avantajoasa mi se pare folosirea unui ruter WAN/LAN banal care costa in jur de un milion de lei vechi si care v-a face NAT. PS Latimea de banda oferita de provider se va imparti la toti cei care navigheaza in acel moment pe internet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dacă nu puteţi cumpăra un router (aprox 1.5 mil) puteţi folosi ori internet conection sharing (din xin xp, necesită două plăci de reţea) ori printr0un program de genul wingate. totuşi, recomand să cumpăraţi un router sau să faceţi rost de un calculator mai vechi pe care puneţi un linux şi îl folosiţi ca şi gateway. succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

din cate stiu eu e mai bine cu server de linux cum spunea shi ionutzb deoarece la ruter iti imparte transerul la cate porturi sunt ocupate indiferent daca utilizatorii acelor porturi sunt sau nu online. la linux stiam ca este o optiune care rezolva acest inconvenient shi dpdv al securitatii este mult mai sigur!

Share this post


Link to post
Share on other sites

da, este o soluţie.. se numeşte squid, iar ca să-l configurezi, iti blestemi zilele :weedman:

Share this post


Link to post
Share on other sites

pai nu tre sa-l configureze el neaparat daca nu stiecheama un "meseriash" :rolleyes: (ce-mi place figura asta :rolleyes: )

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest adisadicul

Din cate stiu squid-ul face proxy si daca iesi fara proxy at. squid-ul nu isi mai are rostul. Nu exista o varianta de "load balancing" pt. banda de net in functie de nr. de statii care au conexiuni deschise folosind iptables?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am rezolvat cu un router zyxel ,......este putin mai pacatos la configurare da mere brici.De configurat un server linux/windows , ma descur nu'i bai , ...dar pica treaba cu serveru deoarece trebuia sa las un amarat de p1 sa faca treaba asta (fara monitor,mouse, etx.. dup ce a fost configurat) dar nevastamea nici nu vrea sa auda de alte cotii alte mate etx.... :axe: ..Asa ca router si gata ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.