Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antene turceshti Tele-Canak


Postări Recomandate

La nevasta-mea la spital spanzura fara rost in varf de batz un lighean turcesc (s-a bagat cablu shi nu mai era fol). Din pacate, alimentatorul din casa a disparut. Cele 2 antene din fatza ligheanului sunt pur shi simplu puse in paralel, iar pe placutza amplificatorului sunt f'o 5 tranz. nemarcatzi pushi la 'shto :crazy: - fara mishto, sunt pushi doar de forma, toate 3 piciorushele legate la un triunghiuletz de cupru de pe cablajul imprimat, fara leg. cu restul shi doar 3-4 tranz fac treaba.2 intrebari:1/ montajelul e bun de ceva ca sa il fol ca ampl. de antena la moshie?2/ are cineva un prospect cu o schema? Ca sa shtiu cum il alim- am impresia ca se alim chiar prin cablul de coborare (de antena)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator 10nitz@

Pai, draga prietene, ce ai gasit tu acolo este un amplificator care are la intrare cate un filtru de intrare pt fiecare banda( VHF si UHF) si 1-2 etaje de amplificare cu niste tranzistori de UHF, care se mai folosesc la oscilatoarele tv-urilor(numai ca astia au un zgomot ceva mai mare). Ei sunt in montaj emitor-comun si au un rezistor de polarizare de 80K in UHF si unu de 22K in VHF. Apoi semnalele amplificate de UHF si VHF sunt aplicate unui etaj de amestec tot cu aceles tranzistor(daca are, sau poate fi lipsa, pt ca la cata economie se fac de piese.....s-ar putea sa aiba un strap ceva....).Ideea e ca nu are o amplif prea mare cca.18-19dB in vhf si 13-14dB in UHF. Mai bine iti iei un gratar sau o placuta deaia de 3500, lumea din provincie numai aealea au.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări