Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme de incepatori


Postări Recomandate

stai c-am rezolvat problema: umblasem la setările de porturi ale lcd-ului din configurarea pentru simulator... acum le-am repus la loc.şi-acu' m-am prins de ce vedeam porcării pe lcd-ul ăla conectat la lpt: greşisem cel puţin o conexiune de date!!!nasol e că tre să depistez unde: pe placă sau în cablul de conexiune cu placa... :cry:

Link spre comentariu

Am reusit sa blochez 2 bucati attiny2313 in seara asta.Am facut un ceas, dar in loc sa 'bata' secunda normal, o secunda cred ca era de 10 ori mai mare...Jucandu-ma cu Low Fuse, am reusit sa il fac sa mearga in timp real, dar nu il mai puteam scote din meniul de setare-ora.

Link spre comentariu

Daca ii pun Q=8MHz si prescale, asa cum era in program, de 1024, merge extraordinar de incet.

Mie imi suna ca si cum ar fi activat CKDIV8 (8MHz/8 = 1MHz, e si normal sa mearga incet). Verifica fusebitii.Nu spui daca sursa de 4/8MHz e de la oscilatorul intern sau de la quartz.Timere-le nu au prescaler de 128.
Link spre comentariu

da, e default. [later edit: deleted]dar pentru un ceas .. cred ca e o idee buna sa folosesti quartz, nu oscilatorul rc.

eu din cate-mi amintesc divizorul la 8 intern se aplica si sursei externe de clock, in cazul lui quartz-ul

da, se aplica, is eu ametit de caldura. am editat, dar ai fost mai rapid.
Link spre comentariu

Pai folosesc Q extern.$crystal = 8000000Oricum, nu-i vorba de ceas, ca nu ma intereseaza sa fac un ceas, e vorba ca m-am lovit de lucrul asta simplu si nu stiu cum sa-l fac sa mearga.Aseara am blocat doua Attiny2313 umbland pe la FUSE.Cu eXtremeBurner am vazut ca trebuie scris LowFuse, 0x ceva.

Link spre comentariu

Va multumesc pentru ajutor amandurora !Am reprogramat uC-ul cum era initial, prescaler =1024, Qext=8MHz, iar LowFuse l-am pus 0xFF. Cand alimentezuC-ul, pe LCD este meniul de setare a ceasului. Normal, se seteaza ora, iar la apasarea unui buton, intra in modul obisnuit de ceas.Secunda "bate" cum trebuie acum, dar cand apas butonul pentru terminarea setarii, imi apare ceasul in sine doar cat tin apasat butonul.Normal era ca la o singura apasare sa-mi treaca in modul normal.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări