Taraxacus Postat August 2 Partajează Postat August 2 (editat) Am reușit și am terminat un aparat pentru sudura în puncte - inițial l-am gândit pentru sudat benzi de nichel pe acumulatori Li- ion. Îl voi folosi și la alte suduri cu ajutorul electrozilor adecvați și la diferite teste. Am folosit un traf de la un cuptor cu microunde și un montaj gata făcut cumpărat de pe Temu . Carcasa am făcut-o din niște resturi de parchet laminat. Editat August 2 de Taraxacus 5 Link spre comentariu
draku Postat August 3 Partajează Postat August 3 Felicitari ! Ma gandesc ca ar fi interesant sa prezinti un pic constructia, cum ai modificat transformatorul, sa pui ceva linkuri catre modulul de comanda pe care l-ai folosit si restul de componente si sa arati cum functioneaza. Poate sunt si alti colegi interesati de un asemenea aparat, ar avea un model de inspiratie.... Link spre comentariu
cmariuss Postat August 3 Partajează Postat August 3 Secundarul are 2 spire, cablu multifilar 2x 10 mmp ? Ce modul de comanda ati folosit ? Link spre comentariu
mbj57 Postat August 3 Partajează Postat August 3 Felicitari, daca se poate o poza cu electrozii de sudura si sistemul de prindere. Link spre comentariu
Taraxacus Postat August 3 Autor Partajează Postat August 3 Cablul este multifilar de 6 mm diametru cu izolație PVC, am cumpărat 3 m (atâta mai avea la magazin), l-am tăiat la 1,5 m și l-am pus în două. Am bobinat cât am reușit cred că 3 spire în total. Cablul e destul de scump, nu mai rețin cât am dat pe el. Circuitul l-am cumpărat de pe Ali nu de pe Te** https://www.aliexpress.com/item/32873812813.html Transformatorul 220/2X6 v l-am cumpărat de la magazin și m-a costat mai mult decât circuitul. I-am pus un cooler recuperat de la o sursă . pedala am recuperat-o de la un medic stomatolog care a aruncat un aparat pt detratraj dar se poate folosi un microîntrerupător însă pt proiecte mai mari e bine să ai pedala. Urmează să fac electrozii pt sudat lamele. Am probat, funcționează, În principiu e simplu un monostabil care actionează un regulator de curent care alimentează primarul transformatorului de forță. Era și pe YT un tutorial cu o schemă, era făcut de o rusoaică. 2 Link spre comentariu
Taraxacus Postat August 7 Autor Partajează Postat August 7 Astăzi am achiziționat un ”pieptene” și o barăpentru împământare. Am mai achiziționato glisieră de 25 cm (de aceea pt mobilă) pt ca să le montez și să fac dispozitivul pentru sudură. Săptămâna viitoare am să mă ocup dedispozitiv și am să-i fac și probe. 1 Link spre comentariu
Taraxacus Postat August 24 Autor Partajează Postat August 24 (editat) Astăzi am definitivat proiectul Secundarul transformatorului este format din cablu multifilar de 10 mmp cu izollație de PVC roșu. L-am pus in două și am bobinat 3 spire. Pe fiecare înfășurare iese cca 1,8 V . Dacă le leg în serie obțin 3,6... 3,8 V. Am preferat să le leg în paralel ca să am curent mai mare. Sonda cu electrozii am făcut-o dintr-o riglă pt împământare și o riglă „pieptene” Le-am așezat într-un pat de cable conform pozelor. Cele două porțiuni de riglă le-am separat cu ajutorul unei fâșii de plastic. La fel am făcut și cu electrozii, am pus o bucată din plasticul în care era pus pieptănul și deasupra am pus un varniș termocontractibil. I-am facut și o probă și sudeaza f bine la 5 ms și 70% din putere. Glisiera nu am mai folosit-o pt că am pus buton la partea superioară, nu m-am mai complicat cu arcuri și microîntrerupător etc. Editat August 24 de Taraxacus 1 Link spre comentariu
Vasile5 Postat Miercuri la 22:27 Partajează Postat Miercuri la 22:27 Eu am piesele însă n-am cutie. Mi-ai dat o idee cu parchetul, deși cred că o să fie chinuială și așa. Proba pe ce ai făcut-o, ai bandă de nichel? Cu tablă obișnuită ai încercat? Link spre comentariu
validae Postat Joi la 03:07 Partajează Postat Joi la 03:07 Eu folosesc cu succes tabla recuperată de la baterii R6 sau 6F22 de 9V pe care o curăț de vopsea. Se sudează perfect și se cositorește ușor.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum