Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VictorBMF

Membru
  • Număr conținut

    12
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profile Fields

  • Locatie
    Bucureşti

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

VictorBMF's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • Conversation Starter
  • Collaborator
  • Dedicated
  • First Post
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Oameni buni, eu înţeleg multe şi ţin mult la unele. În topul listei este libertatea de exprimare. @StefanSinonimia absolut există. Oferta ta se respinge, dar are valoare umoristică. @carageaeMăsurarea tensiunii a avut loc în sarcină, la bornele maşinii. Variacul e nou achiziţionat. Vezi, că ţi-a scăpat, dar uită-te numai la industria cinematografică din ziua de azi: nostalgia e unul din cele mai profitabile concepte comercializate. Restul nu comentez. De aş avea timpul necesar de investit, chiar aş desface drăcia să îi caut rulmenţi de schimb şi să îi verific bobinajele, dar am altele aliniate, se vinde aşa cum e, descrierea e onestă şi completă. Scad preţul la 100 de lei, pentru început(sau negociabil, pentru cei care au dificultăţi cu relaţia de sinonimie).
  2. Vând bormaşina din imagini, presupun că datează din anii 60', nu am găsit data fabricaţiei inscripţionată pe ea. La exterior se prezintă bine, dar alimentată printr-un variac la 130V, nu atinge rotaţia care ar trebui. Cărbuni mai are, dar pentru funcţionalitate deplină, necesită restaurare mecanică şi electrică. Ceva asemănător, din aceeaşi perioadă, în funcţiune, link video aici. Preţ de început: 150 de lei.
  3. @MarianUn efort inutil din partea ta, doar să-ţi satisfaci tu orgoliul, nu era nimic în neregulă cu exprimarea mea, dacă după ce am dat şi o explicaţie la fel de inutilă tot nu poţi lăsa lucrurile în pace, e clar că suferi rău de tine. Mai bine retrage-te din discuţie, nu prea ai ce căuta aici, ai intervenit degeaba şi nu ai făcut decât să provoci controverse aiurea. Fără replica ta, era thread-ul ăsta la jumate. P.S. : Aş aprecia să nu poţi face ce faci, sau să o faci cu mai mult discernământ şi să laşi userii care au ceva relevant de postat în pace, dar deh... Trecând la lucruri mai serioase, @franzm & @vasiletodosi, nu are posibilitatea inversării sensului şi cel mai probabil este o maşină de găurit, doar că nu funcţionează în parametrii, trebuie bibilită. Am găsit ceva asemănător, în funcţiune, în acest video. Se vede clar acolo că turaţia este una de dat găuri, nu înşurubat. Plus, că la turaţia mică pe care o avea când i-am făcut probă, o puteai opri cu mâna, deci nu era în regimul ei de operare. Mai e şi chestiunea de design, dacă era menită să însurubeze şi să exercite forţă rotativă, ar fi avut prevăzut şi un mâner la 90 de grade faţă de axul rotaţiei.
  4. Tendinţa de care vorbeşti e atribuită doar de tine. Dacă e de pornire, poate la fel de probabil să scadă cât să crească, dat fiind faptul că e o secţiune de vânzări, înţelesul ales poate fi numai cel de scădere a preţului, echivalent cu înţelesul de negociabil. De am fi atât de stricţi cu înţelesurile cuvintelor şi în restul situaţiilor, când ne mulţumim numai cu interpretări şi înţelesuri aproximative, de multe ori oferite de alţii, ca să ne prostească...
  5. Pe rând, @cdinu332 întrebarea ta mi se pare stupidă, şi o tentativă transparentă de instigare la un şir de comentarii aiurea şi off-topic, ceea ce ai şi reuşit, felicitări; @Marian aici este o secţiune de vânzări, nu licitaţii, dacă nu cunoşti însemnătatea unui preţ de pornire, de la care se ajunge la unul de vânzare, prin negociere(în jos, că aşa se negociază între un cumpărător şi un vânzător ) poate că această secţiune nu e cea mai potrivită moderărilor tale; @validae autotransformator reglabil este singurul înţeles pe care îl atribui cuvântului variac, şi cam singurul pe care îl găseşti la o căutare google. Ce descrii tu după e cunoscut mai degrabă sub denumirea de regulator de tensiune AC, cum poţi găsi de la module independente, la cele integrate în diverse electrocasnice, insensibile la forma de undă ciopârţită pe care o scoate un triac, cum ar fi aspiratoare, diverse unelte electrice şi în general motoare universale, căci acelora nu le pasă cum arată tensiunea la bornele lor, cât timp trece curentul prin bobinajele lor şi prin urmare se generează forţă electromotoare.
  6. Vând bormaşina din imagini, presupun că datează din anii 60', nu am găsit data fabricaţiei inscripţionată pe ea. La exterior se prezintă bine, dar alimentată printr-un variac la 130V, nu atinge rotaţia care ar trebui. Cărbuni mai are, dar pentru funcţionalitate deplină, necesită restaurare mecanică şi electrică. Preţ negociabil: 150 de lei.
  7. Au mai rămas 2 din cele de sus, adaug 2 de un alt tip, acelaşi producător, tot pentru condensatori şi alte sarcini puternic capacitive, model DE1-D20K11 P7, acestea la preţ de 100 de lei bucata.
  8. @Craciun ca să înţelegi, tu şi toţi cei interesaţi, siguranţele, sunt numite în mod comun astfel, însă, cele automate se numesc, de fapt, de la disjunctoare, la usol-uri, la separatoare, şi multe alte denumiri, depinzând de domeniul lor de aplicabilitate, iar cele care se „ard”, se numesc fuzibile. Toate acestea, absolut toate, cad sub incidenţa unei curbe de declanşare, care arată caracteristica curent-timp. Ele nu se comportă asemenea unor protecţii electronice, setabile în curent sau putere, sau timp, adică ele nu se pot declanşa sau „arde” fix la un anumit prag de curent, fără să îngăduie depăşirea sau să nu se ardă la o valoare inferioară pragului, dat fiin suficient timp, nici nu mai pomenesc de influenţa temperaturii ambientale. Prin urmare, întrebarea ta nu e completă. Nu există o protecţie de 20A şi atât! Ci una care să întrerupă un curent de 20A, care a circulat un anumit timp, depinzând de curba caracteristică. Sper că s-a înţeles.
  9. Vând până la 8 bucăţi din contactoarele din titlu, cu seturi integrate de contacte auxiliare NO/NC, precablate. Acest tip de contactoare sunt folosite la sarcini capacitive, anume la comutat în şi în afara circuitelor bancuri de condensatori pentru corecţia pasivă a factorului de putere al motoarelor industriale şi altor sarcini inductive. Se găsesc online aici. Preţ 200 lei/buc. , negociabil. Predarea personală în zona de nord a Bucureştiului e preferabilă, altfel, se pot expedia unde sunt dorite.
  10. @ionutdragos O mică completare şi corecţie, dacă mi se permite: Intenc încă există, nu a încetat niciodată să fie folosit, este chiar f. bun când n-ai încotro, eşti fără ţevi sau copex prin pereţi şi nu vrei să mai sapi canale, sau măcar doar unele superficiale, vorbeşte şi Ştefan despre el aici. Ce-i drept, nu mai e confecţionat din Al, însă, la secţiuni de 4mmp şi mai sus, Al încă e folosit, mai ales industrial, avantajul că e mai ieftin decât Cu şi are aproape aceleaşi proprietăţi mecanice şi electrice, nu a dispărut. La o simplă căutare vei găsi cabluri şi conductoare de Al până la secţiuni mari, pentru branşamente, cu armătură şi tot. De fapt, dacă vei arunca o privire în multe din tablourile inconfundabile de la Comtec folosite pentru BMPM-uri de către companiile de distribuţie a energiei electrice, vei găsi alimentarea ce vine de la stâlp, trasă cu Al, de 6, 10, 16 mmp, mai ales în mediul rural. Cât despre protecţie, întreaga discuţie se rezumă la faptul că nu, nu e simplu. Sunt cazuri frecvent întâlnite, cum sunt cele două expuse de tine, dar nu se aplică oricărei situaţii. Cel ce a pornit topicul nu a oferit un caz concret de uz, pentru care se puteau oferi soluţii specifice, a vrut ceva cât mai general, cu aplicabilitate largă, ceea ce nu există.
  11. În scenarii industriale, curenţii de pornire pot chiar depăşi de zece ori curentul de funcţionare, măcar pt. câteva secunde, vedeţi curbele D, siguranţe în curbă D fiind cele folosite la pornirea motoarelor industriale. Cât despre dimensionarea conductoarelor, pentru a fi în siguranţă şi a asigura o funcţionare continuă, nu există scurtături de genul celor pe care încearcă să le obţină @Florin berdila, de ar fi astfel de „reguli de aur”, electricienii executanţi şi inginerii, de altfel, nu ar mai exista. Conductoarele se dimensionează în funcţie de: caz de uz - domestic sau industrial; amplasare - aeriană, în tub, de care tub(metalic sau plastic), aparent pe perete sau zidit; pe jgheab - plin sau cu perforaţii; temperatură ambientală, etc. Nu zic că sunt tabele pentru fiecare din situaţiile de mai sus, dar pornind de la cazurile generale, care sunt bine documentate, se ramifică fineţuri, mai ales în situaţii industriale, pot da ca exemplu cabluri pentru curenţi de 800 de amperi, cu un traseu de 300m, prin mai multe medii, la care s-a luat în calcul cele mai rele condiţii, unde se putea încinge cel mai rău şi s-a optat pentru mai multe conductoare de 240mmp pe fază, să fim ultra-siguri, mai ales că intervenţii ulterioare pe traseu ar fi extrem de dificile şi costisitoare relativ cu costul conductoarelor. La protecţii, situaţia e asemănătoare, dar se complică, se deosebesc mai multe scenarii, în cazul industrial, unde consumatorii sunt de multe ori ficşi, cablul este supradimensionat iar declanşarea protecţiei se ia în funcţie de regimul consumatorului, amploarea unui scc., unde intervine curentul de rupere, de ordinul kA, inscripţionat pe disjunctoare, lungimea traseului şi buclele din el, inducţiile şi cuplajele capacitive la curenţi mari pot juca unele roluri; în caz domestic, poţi aplica unele reguli de ordin general, cum s-au enumerat mai multe exemple mai sus, dar niciodată nu poţi sări peste tabelele care reglementează lucrurile astea, aceea e calea spre incendii.
  12. @dan codDe-aș avea cascavalul necesar, mi-aș face un sandviș. Dar serios vorbind, e buna vânzarea însă nu pot justifica o asemenea achiziție și nici n-aș avea loc unde să o pun. Meșteresc mai mult la serviciu și deja sunt in contre cu șefii pe spațiul ocupat.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări