Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PL500

Membru
  • Număr conținut

    255
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de PL500

  1. Multumesc dle. Grig, in sinea mea chiar speram sa-mi raspundeti dvs. !(citind pe softpedia la motosape/motocultoare am gasit comentarii pertinente ce va apartin).Suprafata totala este de 0,5 ha, compusa din 3 tarlale, cea mai mare este de 3000 mp.Am si o motosapa (ROG 80) de 7cp, chiar ma gandeam sa-i atasez un bidon in care sa creez presiune cu un minicompresor auto (trebuia carata si bateria corespunzatoare) si sa-i montez o teava transversala cu cateva duze insa deocamdata am abandonat ideea. Deja am achizitionat atomizorul, ma concentrez pe folosirea acestuia (atomizorul este ceva chinezesc branduit pt. o firma bulgareasca, insa ventilatorul este mult mai mare decatla chinezestile din piata).Erbicidul vreau sa-l aplic imediat dupa insamantarea porumbului deci nu vor fi frunze.

  2. Buna !Din cate am gasit pe 'net, condensatorii de la motoarele ce echipeaza hidrofoarele obisnuite au valori cuprinse intre 12.5 - 18 uF / 450 V.Eu am la tara un hidrofor (cel mai ieftin care s-a gasit acum vreo 7-8 ani) la care am inlocuit condensatorul cu unul de 22 uF si functioneaza perfect si acum. La fostul condensator i s-au corodat terminalele asa de rau incat nu a mai putut fi refolosit. Nu imi mai amintesc valoarea condensatorului original, doar faptul ca cel de 22 uF a fost mai mare.

  3. Ar arata foarte bine, ii va conferi un interesant aer "steampunk" (cu mufe gold-plated ar arata si mai bine).In loc de lemn cred ca s-ar putea folosi: rasina bicomponenta (chiar poxipol) sau poatechiar tipul acela de lipici fierbinte ce se aplica cu pistolul.Singurul contraargument al folosirii acestor mufe ar fi lipsa de izolare d.p.d.v. electric,deci vor trebui sa fie inaccesibile la atingere.

  4. Unul dintre detectoarele VLF cu discriminare foarte construite este:

    TGSL(TESORO GOLDEN SABRE LIGHT) - versiunea @EDUardo1979 (TGSL-EDU).

    - http://www.geotech1.com/forums/showthre ... RE/page185

     

    Se poate modifica ca indicarea sonora a metalelor sa se faca bitonal (feros-neferos) prin adaugarea

    unui modul proiectat de @HUGO: http://www.geotech1.com/forums/attachme ... 1345829918

     

    Se poate achizitiona si sub forma de kit precum si pcb-ul modulului bitonal de aici (posibil sa fie chiar

    mai rentabil):

    http://www.silverdog.co.uk/shop/index.p ... duct_id=99

  5. În principiu există două curente puternice în lumea audio de astăzi. Curentul evaluării obiective care susține importanța specificațiilor tehnice, iar, dacă ceva nu poate fi măsurat, este irelevant sau chiar inexistent. Curentul evaluării subiective care susține ca tot ce este specificație este irelevant si nefolositor atata vreme cat totul este redus la perceptia urechi umane.In realitate ambele abordari sunt importante. Un amplificator pentru care masuratorile arata bine este posibil sa fie perceput ca avand un sunet neplacut, iar altul, care prin comparatie nu se bucura de parametrii atat de buni ca primul, sa fie perceput cu un sunet mult mai placut. Exista si situatia in care masuratorile sunt groaznice dar perceptia sunetului este acceptabila.

    E clar !Contradictia osciloscop vs. ureche este si pe la ei, probabil si pe afara se mai arunca cu ouaclocite si varza stricata, obiceiuri ce le-am considerat pur traditionale noua.
  6. Cu toata stima si consideratia la care se alatura si bruma de engleza pe care o cunosc sau nu,eu tot nu gasesc raspuns la intrebarile existentiale care mi s-au revelat si care acum ma macina.Zbodeoc (fie-mi permis apelativul dar asa mi s-a gravat pe creier) a spus o chestie mare (evidentlegata de contextul postului respectiv):"... Ei bine, analiza FFT pe acesti 3% distorsiuni ne poate releva de ce un amplificator suna mai binedecit celalalt. Cam asta e singura "diferenta" dintre THD si FFT pe care mi-o pot inchipui... evident folosind terminologia necorespunzator..."Deci: - Pt. acelasi THD putem avea o infinitate de reprezentari FFT ce corespund acestuia ?- Urechile majoritatii audiofililor sunt de acord cu un anumit tipar FFT ?Vin si cu a treia:- FFT bate THD ? (in sensul ca pot avea o linie de amplificare/redare cu un THD jenant de mare,insa FFT-ul salveaza totul ?Recunosc contributia mea in propasirea trolling-ului, insa chiar as fi bucuros sa primesc raspunsuri (sau corectii daca am spus tampenii).

  7. Postez aici un citat, care mi-a placut, de la subiectul "Amplificator PP cu finale 6N6" (in cazul in

    care discutiile offtopic de acolo vor fi sterse).

     

    In lumea reala, insumind toate distorsiunile (lampi, rezistente, condensatoare, transformatoare + proiectare + realizare) doua amplificatoare cu tuburi cu topologii diferite pot obtine, sa zicem, 10W cu 3% THD - acesta este un nivel realist, nu ce-am dori noi... Ei bine, analiza FFT pe acesti 3% distorsiuni ne poate releva de ce un amplificator suna mai bine decit celalalt. Cam asta e singura "diferenta" dintre THD si FFT pe care mi-o pot inchipui... evident folosind terminologia necorespunzator...

    Inteleg ca este posibil sa avem o infinitate de descompuneri FFT pentru un semnal cu o valoare THD data ?

     

    FFT ideal nu exista deoarece este influentat de subiectivismul ascultatorului, se poate vorbi insa

    de un tipar FFT ce se afla pe gustul celor mai multi audiofili ?

  8. Poate ar fi bine sa face un backup cineva care se pricepe la site-downloadere....

    Personal am salvat majoritatea schemelor de aici . Ar fi pacat sa se piarda un asemenea volum de informatie ! ...

    Poate dl. Lazaroiu ar avea disponibilitatea ca materiale din acest subiect si nu numai (contributia covarsitoare a fost a d-lui) sa apara sub o forma tiparita. Nu s-a mai tiparit de foarte mult timpo lucrare despre tuburi electronice la noi in tara, personal as cumpara-o cu mare placere.Sau, de ce nu, o colaborare intre greii forumului.
  9. Referitor la prima fotografie din postul de mai sus: infasurarile nu trebuiesc distribuite pe intregalungime a carcasei (exceptand cei cativa mm de la capete) ?Adica, daca ramane o ultima infasurare cu nr. de spire mai mic decat cele anterioare, nu ar trebui bobinata cu pas mai mare cu scopul de a fi distribuita pe toata lungimea carcasei ?

  10. ...Orice proiectant de pcb-uri stie ce probleme produce un traseu electric care face curba in unghi drept.

    Recunosc ca aici m-ati cam pierdut pe drum: puteti, va rog, sa dezvoltati putin efectul produs de unasemenea traseu ? (curba la 90 grd., curent mare transportat).
  11. Intrebarea mea (si este extrem de serioasa):Se foloseste conductor de Ag in infasurarile OT-urilor pt.?- a) - micsorarea rezistentei in cc;- b) - ameliorarea rezultatului efectului pelicular;- c) - imbunatatirea efectului comercial ($);- d) - altele la care nu ma duce mintea;Raspunsul poate sa contina si mix-uri cu ponderile raspunsurilor de mai sus.

  12. ........................ Cu gindul la un trafo SE, daca strecuram o infasurare care sa compenseze curentul PSF nu ar fi posibila o reducere a raportului putere de iesire/ dimensiuni trafo (sectiune) pentru frecventa minima redata?.....................

    Intreb: Introducand o noua putere ce va trebui transferata (cu scopul compensarii curentului PSF)nu ar trebui redimensionat miezul (in sensul supradimensionarii) in vederea transferarii acesteia ?Adica miezul nu ar trebui sa ramana aproximativ la fel de mare ca la inceput ?Incerc sa-mi dau seama de fenomen, daca puteti si aveti rabdarea sa-mi explicati ca unui "invatacel",ar fi extraordinar de bine, daca nu, ignorati postul.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări