Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Marian

Moderatori
  • Număr conținut

    16.277
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Despre Marian

  • Dată Naștere 03.12.1978

Vizitatori Recenți Profil

18.385 citiri profil
  1. In opinia mea nu exista operatiune in electronica unde sa mai aiba sens utilizarea de multimetre analogice, neajunsurile lor sunt prea mari fata pana si de digitalele ieftine, daramite de cele mai bune. Nu exista atu al analogicului in fata digitalului, este doar un soi de efect placebo cauzat de obisnuinta si formare. E ca si cum am proiecta masini electrice moderne cu calculatoare 486... Dar, na, fiecare cum prefera.
  2. Presupun ca l-ai luat pentru colectie, ca doar nu mai folosesti mm analogic...
  3. Sunt o multime de adaptoare BT, si mai ieftine si mai putin ieftine, deci ai de unde alege. Si multe suna totusi peste jucariile alea utopic numite "transformatoare" din montajele minune promovate aici. Ca fapt divers ai masurat impedanta lor versus frecventa? Dar raspunsul in frecventa? Ca eu le-am masurat si nu mi-a placut ce-am gasit. Audiofilie autentica Mai aveai sa zici ca acel cupru are si atomii nu stiu cum, si era si mai si... Info: 1. Cuprul e tot cupru, si la nivel industrial din cate stiu concentratia acceptata/asteptata e de 99 sau 99,9% sau ceva de genul. 2. Ca e un cupru cu 99,9% sau unul cu ceva procente impuritati ( eventual aluminiu spre exemplu ) e irelevant, influentele asupra calitatii sunetului sunt fie inexistente fie cam la fel ca diferenta dintre THD 0,01 si 0,001, adica imposibil de sesizat.
  4. Rezolvarea cea mai simpla este banalul "ground lift" pe traseul de masa al semnalului. Rezolvarea mai eleganta fara a sacrifica performantele cu jucariile alea ( ma refer la "ground loop isolator" ) este un adaptor bluetooth la desktop plus o mica placuta bluetooth la amplificator. Astfel conectezi calea de semnal fireless...
  5. Daca dorim neaparat portabilitate atunci exista asa ceva:
  6. Eu nu ma refer la statii de lipit "bengoase", nu cumperi asa ceva cu cateva sute de lei. Eu ma refer la cele entry level de cateva sute de lei, letcon simplu de 24Vcc sau de cat e, reglaj termostatat al temperaturii si ceva afisaj digital.
  7. Habar n-am cu ce lucreaza aia de la NASA, nu la ei m-am referit In conceptia mea, nu exista electronica fara o statie de lipit si o suflanta. O statie de lipit se gaseste si cu cateva sute de lei, deci nu poate fi invocat bugetul. Iar suflanta pana n-ai lucrat cu ea nu intelegi de ce nu poate lipsi din atelier.
  8. Bun topic, are introducere aproape inteligibila, ii mai lipsesc doar continutul si concluzia ( si scopul, desigur ).
  9. Intrebare de carcotas: -De ce D-zeu ne-am pierde timp cu jucarii?
  10. Cum or face aia de proiecteaza rachete spatiale? Dar aia de-au construit sondele Voyager? Ca alea au transmis date catre Pamant pana au ajuns la norul Oirt si spre spatiul interstelar... Ca noi aici nu suntem in stare sa punem la punct un rahat de impamantare, si construim minuni care nu merg fara ea!
  11. Subscriu. Este nevoie de regulatoare care pot functiona ok pana la sub 5V pe intrare, adica din cele cu mosfeti logic level, asta pentru a putea fi deschisi eficient la tensiuni de poarta mici. Si intr-adevar, in anumite situatii randamentul poate fi ceva mai bun la o diferenta mai mica intre intrare si iesire ( ea trebuie sa fie totusi suficienta pentru a nu duce regulatorul in zona limitarii umplerii ). Asta pentru ca daca spre exemplu regulatorul lui cu redresare sincrona atunci majoritatea timpului din perioada mosfetul va fi deschis, si daca este unul bun atunci pierderile pe el vor fi mult mai mici decat cele de pe dioda, deci randament mai bun. OP este liber sa faca cum doreste, eu doar am oferit niste variante din ce as folosi eu.
  12. Orice electronist care se respecta cunoaste reputatia foarte proasta a conzilor Rifa. N-ai cum sa te numesti electronist si sa nu fi auzit sintagma "Rifa madness" Sunt cei mai prosti si mai ratati si mai "explodati" X2 ever, toti fug de ei ca dracul de tamaie!
  13. Pai nu exista solutie liniara de gabarit mai mic decat cea in comutatie. Cred ca nu realizezi cat de mici sunt placutele alea mini360, le pierzi printre degete... De ce sa inseriezi doua regulatoare cand poti face cu unul din 12 -> 5 si din altul faci din 12 -> 3,3. Sau oricum eu asa as face.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări