Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 flashuri apoi standby

Guest GilbertCD

Recommended Posts

Guest GilbertCD

Mai as avea si eu nevoie de un montaj care la alimentare sa faca un LED sa clipeasca de 2 ori (la intervale de 1 sec) apoi sa nu mai faca nimic. (LED-ul va ramane stins).Va rog mult nu mai imi aratati partea cu PIC-urile fiindca nu trebuie sa intru neaparat in acest domeniu doar pentru un asa montaj simplist,nu ? Si in afara de asta costul lui ar fi cu mult peste ceea ce inseamna acest montaj.

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• niq_ro

2

Top Posters In This Topic

Mai as avea si eu nevoie de un montaj care la alimentare sa faca un LED sa clipeasca de 2 ori (la intervale de 1 sec) apoi sa nu mai faca nimic. (LED-ul va ramane stins).

ca prima idee...

Posted Image

sunt folosite 2 cip-uri CMOS MMC4093/CD4093 si MMC4017/CD4017;

prima poarta a lui 4093 este un oscilator (cu frecventa de 2Hz) care poate fi blocat/activat pe una din intrari...

LED-ul este aprins la primul impuls (iesirea Q0) si la la treilea (Q2).. la Q3 se blocheaza oscilatorul cu poarta 4093

PS: pentru a fi siguri ca starea numaratorului cu 4017 incepe cu Q0 se va face o resetare a lui, cu reteaua R4-C2

Va rog mult nu mai imi aratati partea cu PIC-urile fiindca nu trebuie sa intru neaparat in acest domeniu doar pentru un asa montaj simplist,nu ? Si in afara de asta costul lui ar fi cu mult peste ceea ce inseamna acest montaj.

eu tot m-am abtinut sa fac remarca asta...

nu sunt asa de "exclusivist", da' nu am lucrat cu PIC-uri si cred ca la aplicatia asta chiar nu se folosea un PIC la capacitatea lui.. in plus e diferenta mare de pret :wink: