Guest GilbertCD Posted November 25, 2004 Share Posted November 25, 2004 Mai as avea si eu nevoie de un montaj care la alimentare sa faca un LED sa clipeasca de 2 ori (la intervale de 1 sec) apoi sa nu mai faca nimic. (LED-ul va ramane stins).Va rog mult nu mai imi aratati partea cu PIC-urile fiindca nu trebuie sa intru neaparat in acest domeniu doar pentru un asa montaj simplist,nu ? Si in afara de asta costul lui ar fi cu mult peste ceea ce inseamna acest montaj. Link to comment
niq_ro Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 Mai as avea si eu nevoie de un montaj care la alimentare sa faca un LED sa clipeasca de 2 ori (la intervale de 1 sec) apoi sa nu mai faca nimic. (LED-ul va ramane stins).ca prima idee... sunt folosite 2 cip-uri CMOS MMC4093/CD4093 si MMC4017/CD4017; prima poarta a lui 4093 este un oscilator (cu frecventa de 2Hz) care poate fi blocat/activat pe una din intrari... LED-ul este aprins la primul impuls (iesirea Q0) si la la treilea (Q2).. la Q3 se blocheaza oscilatorul cu poarta 4093 PS: pentru a fi siguri ca starea numaratorului cu 4017 incepe cu Q0 se va face o resetare a lui, cu reteaua R4-C2 Va rog mult nu mai imi aratati partea cu PIC-urile fiindca nu trebuie sa intru neaparat in acest domeniu doar pentru un asa montaj simplist,nu ? Si in afara de asta costul lui ar fi cu mult peste ceea ce inseamna acest montaj.eu tot m-am abtinut sa fac remarca asta... Link to comment
Guest GilbertCD Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 Mii de multumiri.Ar trebuii cei cu PIC-urile sa ramana fideli "sectorului" care le-a fost dedicat, nu ? :lol: Link to comment
niq_ro Posted November 29, 2004 Share Posted November 29, 2004 nu sunt asa de "exclusivist", da' nu am lucrat cu PIC-uri si cred ca la aplicatia asta chiar nu se folosea un PIC la capacitatea lui.. in plus e diferenta mare de pret :wink: Link to comment
Recommended Posts