Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiune retea pe mufa antena LCD Samsung model LE 32S81B


 Share

Recommended Posts

LCD Samsung model LE 32S81B

 

VERIFICARI La o TENSIUNE a RETELEI de 208V cu LCD-ul in priza nepornit:

 

CU VOLTMETRU:

_Intre mufa antenei (fie ca e firul cald sau cel corespunzator tresei metalice) si FAZA =109V

_Intre mufa antenei (fie ca e firul cald sau cel corespunzator tresei metalice) si NUL   =  99V

_Aceleasi tensiuni si fata de (masa) partea metalica ornamentala a LCD-ului.

 

CU LAMPA DE CONTROL:

_ Nu se aprinde becul

 

CU CREIONUL de TENSIUNE:

_Indica Faza pe mufa de antena ( pe firul cald si pe celalalt corespunzator tresei)

_Are cineva vre-o idee cum rezolv problema sa nu mai apelez la Service ?

_ nu am nici schema sa vad daca calea de semnal trece prin niste condensatori inainte sa ajunga la mufa de antena (ma gindeam ca unul dintre condensatori ar pute fi strapunsi)

      Va multumesc ca v-ati oprit la acest topic                                               miniMAX19

 

 
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Poți face astfel de verificări și pe un fier de călcat, frigider sau cuptor cu microunde.Vei fi surprins de faptul că apare tensiunea de rețea pe toate aceste aparate atunci când priza nu are împământare. Asta nu a ucis însă pe nimeni, curentul fiind probabil mult sub 1mA. Televizoarele, PC-ul, cuptorul cu microunde și alte asemenea aparate, au condensatori montați între carcasă și bornele de fază și nul, care servesc la rejecția interferențelor electromagnetice introduse în rețea. În lipsa împământării la priza în care aceste se alimentează, tensiunea de rețea apare pe carcase, dar valoarea mică a condensatorilor prin care ea trece (și reactanța mare, de ordinul MegOhmilor) face ca asta să nu reprezinte un pericol.  Mare atenție însă dacă ai un TV LCD și un PC pe care vrei să le cuplezi pentru a vedea un film pe ecran mare de exemplu. Trebuie ca interconectarea între PC și TV să o faci cu ambele aparate deconectate de la rețea, altfel accidental poți introduce tensiunea aceea reziduală de pe carcasa PC-ului pe unul din pinii de intrare a TV-ului cu consecințe (financiare) destul de neplăcute .

Edited by validae
Link to comment
Share on other sites

daca vrei sa gasesti defectul procedeaza in felul urmator(eu am avut acest defect). scoate cablul din tv si masoara fata de impamintare daca exist diferenta de potential ...daca este 0v intre nul si impamintare si 220 v si faza si atunci este ok daca sunt diferente in priza atinge prin cele 2 (gheare) de prindere a acestei prize faza cu impamintarea. sau orice cauza de ex nu ai impamintare la un calculator sau orice altceva in casa daca acest lucru este ok scoate mufa de antena a tv si vezi daca se modifica ceva .daca acest lucru persista  ceva in tv (vezi cond separatie sau altceva) in scurt. nelu c

Link to comment
Share on other sites

va multumesc pentru sfaturi tuturor pentru ca  a-ti avut timp sa_mi impartasiti parerile,de altfel foarte la obiect.

 Am rezolvat ptr. moment problema prin improvizarea unei impamintari,pina se mai indulceste vremea c,ca sa i-mi fac impamintare la casa.

Vizavi de separatoare galvanice , nu stiam ca se gasesc in comert,de aceea m-am referit la inceput daca stie cineva, daca in schema, mufa de antena este separata galvanic prin condensatori de restul montajului(pentru a nu fi strapuns vre-un condensator).

  D-le "dan cod" puteti  detalia ideea cu separatoarele galvanice,unde le pot gasi?,unde se monteaza (banuiesc ca intre antena si mufa);si eventual cam cum arata?

                         va multumesc inca o data tuturor

Link to comment
Share on other sites

Că greu o fi de făcut... toate televizoarele alb/negru românești aveau așa ceva pe mufa de antenă.Condensatorii trebuie să aibă tensiune mare de străpungere, preferabil peste 250V. Ceramicii de 2,2nF/1kV ar fi numai buni.

post-179973-0-88178400-1422554359_thumb.jpg

Edited by validae
Link to comment
Share on other sites

daca tv-ul nu are pe alimetarea de la retea o impamantare buna...creionul de tensiune tot se va aprinde chiar daca va folosi doua separatoare galvanice unul dupa altul...pentru ca acolo e curent alternativ ...care va trece prin condensatoarele separatorului...

bineinteles..... curentul va fi mic(ne periculos pentru om---catva miliamperi [maxim]) ...dar tensiunea ar putea fi  de 150-230vca.:da

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines