Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema monitor......Syncmaster 19"


 Share

Recommended Posts

Dupa povestea cu tubul fisurat al monitorului crt, revin cu alta istorisire!

 

Avand nevoie de un monitor, am cumparat de la un domn un lcd samsung 940N defect....mi-a zis ca merge si dispare imaginea dupa un minut. L-am luat, am zis ca, cu cativa condensatori se rezolva.

Acasa, surpriza! Ecranul se stinge dupa 2-3 secunde!

 

Din cate inteleg eu, ar fi o lampa defecta sau trafo invertor. Am totusi cateva intrebari :

 

1. Daca o lampa ar fi defecta, e normal ca dupa alea 2 secunde de functionare, sa treaca monitorul cu totul in stand-by (si ledul) ?

2. In lipsa unei lampi suplimentare cu care sa verific prin metoda prostului ce lampa e defecta, ce alt consumator pot folosi sa pacalesc controlerul invertorului?

3. Cum dezactivez la acest model protectia invertorului, ca sa vad daca e o lampa defecta sau trafo invertor? Stie careva?

 

Din pacate nu am vreo lampa ccfl suplimentara sau un tester de lampi. Unde pot gasi in Bucuresti lampi ccfl la preturi decente?

 

Stima!

Link to comment
Share on other sites

Prima data verifica sursa cum ti-a fost recomandat mai sus, sa fii 100% sigur ca sursa merge, apoi incepi cu tuburile.

Asa ca fapt divers, si eu am un 940N si partea cu protectia de pe invertor nu e mare branza...La al meu am scos pur si simplu unul din mosfeti afara si a functionat cam 2 ani doar cu jumatate din lampi. Altele pot fi fentate relativ usor furnizand semnal/feedback de la una din iesiri(cea buna) in felul asta am convins un LCD LG sa functioneze doar cu o lampa fiinda cealalta era uzata.

Link to comment
Share on other sites

Eu nu am intalnit niciodata ca din cauza invertorului sa treaca in stby .Poti verifica daca intrerupi alimentarea lui.Cu o loanterna vezi daca te uiti atent daca are imagine.Se poate ca sursa sa nu tine in curent si de aceea sa treaca in stby.Plus ce am zis ieri tastatura sa fie defecta.

Link to comment
Share on other sites

Am schimbat si condensatorul mare din primar si acum nu mai pica in stand-by, ledul ramane albastru insa backlight-ul dispare dupa 2-3 secunde. Impediantele bobinelor in secundar sunt la fel la ambele, asa ca tind sa cred ca o lampa e dusa.

In lipsa de vreo lampa in plus, cu care sa verific, ce-as mai putea face? daca scot cate-o lampa pe rand, tot se opreste invertorul pt ca sesizeaza consum mai mic nu? Asa ca ar trebui sa tai protectia ,,,cum fac sa tai protectia controlerului invertor? E echipat cu FAN7314 . Stima

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines