Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator pe benzina,sfat...


NICA
 Share

Recommended Posts

Nu stiu unde sa postez si cred ca pe aici ar fi mai in tema.

Ce stiti despre generatoarele cu pornire la buton pentru aplicatii casnice ?

Isi incarca singure bateria de pornire s-au este nevoie sa fie incarcata cu un redresor exterior? Pun aceasta intrebare la modul general,nu am inca o idee ce generator sa cumpar.

Va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sfatul colegului Ion Bumbu este mai mult decat OK! Eu am pierdut o baterie, chinezarie cei drept, pentru ca nu m-am ocupat sa o tin incarcata si a inghetat peste iarna. S-a sulfatat probabil. Am considerat ca cele 2-3 porniri pe an o tin in viata. N-a fost asa. Atentie la benzina. Nu tine benzina in rezervor daca nu folosesti generatorul frecvent. Benzina, datorita faptului ca busonul rezervorului are aerisire, se denatureaza prin evaporare. Ai doua posibilitati: O tii in canistre inchise ermetic si ii adaugi la cumparare un stabilizator care o mentine in parametri, sau o tii in canistre ermetice, dar o schimbi cel putin o data pe luna. O folosesti la masina. Am avut surpriza ca dupa 6 luni, din cauza benzinei sa nu mai porneasca motorul. Am schimbat sfoara de pornire (ca am reusit sa o rup) si benzina si apoi a pornit la a doua sfoara. Crede-ma ca mi-am umplut singur frigiderul!!!

Edited by CIBY2
Link to comment
Share on other sites

Da,bun sfat cu benzina dar intentionez sa folosesc generatorul ca tampon la cazanul de incalzire pentru ca se opreste curentul.Pentru ca nu sunt pe acasa acest generator ar porni singur si de aceea trebuie sa fie pregatit si alimentat toata iarna.Nu folosesc ups deoarece are viata scurta iar generatorul cu un plin de benzina merge 6-7 ore si daca vine curentul oricum se opreste singur.Si daca curentul nu mai vine pana se termina benzina oricum focul va fi slab sau voi fi ajuns acasa.Dar voi roti benzina periodic,la asta nu m-am gandit deoarece eu merg pe motorina si aia cu cat e mai veche merge mai bine.Sau mi se pare...

Link to comment
Share on other sites

Generator pe benzina care sa porneasca singur la avaria enel nu exista. Se poate adapta dar nu este o solutie buna, este nevoie de o automatizare temporizata pentru soc si daca sta oprit perioada mai mare aproape sigur va rata pornirea. Dieselul nu rateaza pornirea si nu are nevoie de soc. Se gaseste de la 4,5Kw pana la megawat. Au in AAR sau ATS o sursa de mentenanta pentru baterie, am montat cu zecile, daca sunteti interesat va spun si unde le gasiti.

Link to comment
Share on other sites

Daca vrei sistem automat ai nevoie de urmatoarele module : AMF adica  detectorul de lipsa tensiune, gestiune start si  functionare a motorului precum si  controlul  ATS .

ATS , comutatorul automat de retea.

Gasesti astfel de sisteme si la dedeman dar asa cum a spus @costinium6 pentru motor diesel.

Pretul este binisor mai mare decit un simplu generator.

Daca ai multe caderi de energie merita se te gindesti si la solutia asta.

Alta ar fi un invertor cu baterie suficient de mare incit sa tina doar centrala pina ajungi acasa si pornesti generatorul.

Neavind insa ATS de fiecare data va trebui sa faci comutari sau sa ai retea normala si securizata pe invertor si generator si doar acolo sa faci comutarea.

 

Grig

Link to comment
Share on other sites

Intrebarea a fost la modul general despre generator pe banzina.In realitate este vorba despre un generator de 120kva diesel,motor de camion.Automatizarea costa mult si atunci o sa o fac eu.Va fi un circuit total analogic fara controler care va merge fara probleme.Am intrebat despre incarcare deoarece nu stiam daca au alternator dar mi-ati spus ca au si e bine asa.Va multumesc tuturor.

Link to comment
Share on other sites

Toate generatoarele care au pornire la cheie au alternator. Cele mici de 2-3-5kw benzina sau diesel pana la 10kw au alternatorul sub volanta si magneti permanenti pe interiorul volantei.

La o automatizare de 120kva cu un stand-by de macar 200, 80% vor costa contactorii, inca un modul si 2 relee se merita.

Link to comment
Share on other sites

Acest generator trebuie sa functioneze pana in toamna acestui an.Am postat la cumparari o cerere inca din toamna anului trecut dar asa ceva nu se gaseste printre noi.S-a hotarat cumpararea de undeva din tara si fara automatizare.Probabil in vreo doua saptamani voi termina schema si voi trece la constructie pe module si testarea acestora.

 

Intr-adevar gasirea unor contactori de calitate este o problema.Sper sa gasesc.

 

Acest grup va fi o sursa de siguranta pentru o sala de evenimente in caz ca reteaua se intrerupe.Voi posta cateva poze in momentul cand voi avea rezultate concrete.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines