Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

whirpool model awm 8105


mariantoader82
 Share

Recommended Posts

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Am desfacut partea frontala de la masina si am gasit o mufa oxidata ,acum porneste corect dar cind apas pe butoane nu executa functiile corect de exemplu:pe start schimba timpul de executie a programului ,pe temperatura e startul  si asa am reusit sa fac un program de doua ore ,sa vad ce se intampla.

Link to comment
Share on other sites

Verificați cu un ohmmetru dacă nu aveți cumva afectate microcontactele de la butoanele de comandă.Uneori acestea ruginesc sau oxidează puternic în interior afectând funcționarea normală prin rezistența parazită ce apare la borne.

Link to comment
Share on other sites

N-are treabă spray-ul cu memoria  :rade:  Trebuie măsurată rezistența de izolație a fiecărui microcontact în parte.E mai greu cu ele montate, fiindcă va fi afectată măsurătoarea de celelalte componente.Aceste microcontacte se corodează în interior și oxidul rezultat afectează prin rezistența parazită funcționarea mașinii.Dacă dai cu spray pe microcontacte nu rezolvi decât parțial problema.Oxidul din interior (dacă există) nu iese cu spray, după uscarea acestuia, se strânge undeva și o iei de la capăt.Eu zic să schimbi cele două microcontacte care par inversate ca funcții și vezi ce se întâmplă.Apoi schimbi succesiv câte un microcontact cu unul bun verificat, dintre cele rămase pe placă.

Edited by validae
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines