Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Samsung SyncMaster 940mw


Guest Radu Florin (djraduku)
 Share

Recommended Posts

Guest Radu Florin (djraduku)

Buna tuturor. In primul rand doresc sa precizez ca nu ma pricep la electronice complexe ( am lucrat doar cu circuite simple gen: led-uri, lanterne, alimentatoare), dar voi incerca sa fac treaba cat de bine pot. Am acest Samsung SyncMaster 940mw care pornea foarte greu cand il deschideam, asta insemnand ca nu pornea decat dupa vreo 10-20 de "chei". Ca sa clarific, odata ce il porneam din buton, acesta pornea si se oprea de 10-20 de ori pana cand reusea si pornea. Problema este ca dupa putin timp nu a mai pornit deloc. Asa ca am inceput sa caut pe net cum si ce, poate e vreo defectiune pe care o pot rezolva. Am gasit multi care aveau probleme cu niste condensatori de pe sursa asa ca m-am decis sa il desfac si sa gasesc acei condensatori care in mod evident erau pocniti, avand lichid in varf. Am luat de la General Systems - Iasi condensatorii noi, cu aceleasi specificatii(unii i-am luat mai mari, in lipsa altei alternative, fiind informat ca nu au nimic daca sunt putin mai mari), i-am montat si tadaam. Televizorul a pornit. Pentru o secunda, dupa care s-a stins, dar nu de tot. Am observat ulterior ca defapt ecranul LCD este pornit, dar nu luminat, intrucat daca priveam foarte atent pe ecran puteam vedea imaginea. Din acest stadiu nu am reusit sa il mai scot, negasind nici-o rezolvare. Asa ca am ajuns aici cu problema asta, sperand sa ma poata ajuta cineva. Va voi da informatiile de pe spatele televizorului, cat si modelul sursei, deoarece atat stiu sa va dau. Cat timp imi puteti spune daca mai aveti nevoie de alte informatii si cum sa le obtin, eu vi le voi oferi imediat. Multumesc anticipat, sper ca deranjul sa nu fie prea mare!

 

Model: 940mw

Model code: LS19DOCSS/EDC

mai este un cod mai jos: BN68-00614J-01

 

Sursa: IP-48135T BN44-00116B  -- Link: http://www.chinapowersupplies.com/power-supply-board-inverter-ip48135t-bn4400116b-for-910mps-940mw-940wg_p36424.html

 

Am inteles ca trebuie sa las o adresa de email, asa ca poftiti: [email protected]

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest Radu Florin (djraduku)

Modelul este: IP-48135T

In cazul in care este invertorul, se poate inlocui? Imi puteti da mai multe detalii? Cam cat costa unul? (si care este de pe placa, deoarece v-am spus nu prea am experienta in domeniu)Posted Image

Link to comment
Share on other sites

Guest Radu Florin (djraduku)

Va rog sa imi explicati mai detaliat, deoarece nu sunt familiar cu domeniul. Cu toate astea invat repede deci nu e problema.

Din ce am citit pana acum invertorul se afla pe placa din poza, va rog sa ma corectati daca gresesc. Lampile unde le gasesc? (apropo, nu am un inventor cu care sa testez).

Deci pana la urma imi puteti spune ce pot testa fara sa inlocuiesc nimic, daca se poate cu instructiuni simple. (Va rog sa precizati localizarea componentelor despre care vorbiti)

Aici aveti o poza cu toti condensatorii schimbati: 

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

Guest Radu Florin (djraduku)

Sa inteleg ca daca nu am aceste scule nu pot testa cu multimetrul lampile? Oricum incerc sa caut prin cunostinte sa vad daca stie careva sa ma rezolve, dar nu imi pun mari sperante in asta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines