Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

E88CC-Buffer


ALEKS

Recommended Posts

Va prezint buffer-ul meu audio cu lampi. Mai pe larg, pe site-ul meu:

 

http://www.lumeatuburilor.110mb.com/Tuburi%20Electronice/E88CC-Buffer/index.htm

 

unde va fi actualizat in zilele urmatoare. Dimensiunile carcasei sunt 16cm*6.2cm, greutatea ansamblului fiind de cca. 1.3Kg.

 

Aici ce am lucrat pana acum:

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Intrebari ? Sugestii ? Mentionez ca inca nu am terminat de vopsit. Abea am rectificat carcasa cu chit auto. Urmeaza si alte imbunatatiri.

 

Stima,

ALEKS

Link to comment
  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Foarte dragut. Si foarte compact. Unde ai gasit soclurile alea albe? Eu as pune totusi ceva care sa apere tubul de lovituri accidentale si daca pot face o sugestie privind culoarea cutiei... un bronz auriu cum erau vopsite lampile Telefunken din anii '30, faceau pereche cu blocurile de bobine din tabla de cupru in niste radiouri de pe vremea aia. Am avut citeva si-mi pare rau ca le-am aruncat dupa '89.

Link to comment

Multam de coloare! Il voi prezenta si eu cand il voi vopsi "natural".

 

zal, multumesc de aprecieri.

Soclurile albe le-am gasit aici: AudioTriodes. Cat despre culoare, oscilez foarte tare intre negru, argintiu (cum e DECK-ul din spate) sau auriu. Pana voi avea conditii propice de vopsit (astept sa se mai incalzeasca vremea ca sa adere bine vopseaua la metal), va fi in orice caz exact cum e acum, din pacate.

 

Ar fi mers un blindaj metalic pentru protectie dar am vrut un aparat la care sa se vada tubul in toata splendoarea lui. (inauntrul cutiei nu incapea, la ce densitate de piese / ansamble mecanice e pe cm3).

 

PS: Niste lampi de pana in 1930 ar face subiectul unui amplificator foarte interesant! Daca as avea ocazia as cumpara asa lampi... :smt004

 

Stima,

ALEKS

Link to comment

Eu il prefer in starea nativa!

 

Posted Image

 

Cam asa se vede noaptea.

 

In fine pana acum am construit majoritatea montajelor cu tuburi in incinte inchise. Tubusorul asta e privilegiat deoarece e la vedere. Multumesc pentru idei dar e o chestiune de gust in fond si la urma urmei si zicala aia: "daca tie-ti place atunci e bun".

 

Acum sunt "nerabdator" sa vopsesc carcasa si probabil o voi face cat de curand daca vor mai fi zile insorite cum a fost astazi.

 

Stima,

ALEKS

Link to comment

Sub nici o forma (sau nici vorba sau oricum!), e un aparat cu 3 capuri, dublu cabestan, functie de memorie, reductor de bruit de fond, reglaj de bias, selector automatic de banda, transport controlat de microprocesor. Il folosesc pentru a inregistra casete si apoi auditii in noptile tarzii cand ma prind lucrand la cate vre-un proiect. A costat o mica avere in 1986.

 

Posted Image

 

Stima,

ALEKS

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines