Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

E88CC-Buffer

ALEKS

Recommended Posts

Va prezint buffer-ul meu audio cu lampi. Mai pe larg, pe site-ul meu:

http://www.lumeatuburilor.110mb.com/Tuburi%20Electronice/E88CC-Buffer/index.htm

unde va fi actualizat in zilele urmatoare. Dimensiunile carcasei sunt 16cm*6.2cm, greutatea ansamblului fiind de cca. 1.3Kg.

Aici ce am lucrat pana acum:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Intrebari ? Sugestii ? Mentionez ca inca nu am terminat de vopsit. Abea am rectificat carcasa cu chit auto. Urmeaza si alte imbunatatiri.

Stima,

ALEKS

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ALEKS

21

• Depanatoru

11

• zal

6

• feri.visky

5

Top Posters In This Topic

Multam de aprecieri.Va fi vopsit in aceeasi culoare ca si ARITMA. Iar ca dimensiuni, pot spune ca am dorit ceva ultracompact pentru a-l integra usor langa laptop.Stima,ALEKS

Foarte dragut. Si foarte compact. Unde ai gasit soclurile alea albe? Eu as pune totusi ceva care sa apere tubul de lovituri accidentale si daca pot face o sugestie privind culoarea cutiei... un bronz auriu cum erau vopsite lampile Telefunken din anii '30, faceau pereche cu blocurile de bobine din tabla de cupru in niste radiouri de pe vremea aia. Am avut citeva si-mi pare rau ca le-am aruncat dupa '89.

Multam de coloare! Il voi prezenta si eu cand il voi vopsi "natural".

zal, multumesc de aprecieri.

Soclurile albe le-am gasit aici: AudioTriodes. Cat despre culoare, oscilez foarte tare intre negru, argintiu (cum e DECK-ul din spate) sau auriu. Pana voi avea conditii propice de vopsit (astept sa se mai incalzeasca vremea ca sa adere bine vopseaua la metal), va fi in orice caz exact cum e acum, din pacate.

Ar fi mers un blindaj metalic pentru protectie dar am vrut un aparat la care sa se vada tubul in toata splendoarea lui. (inauntrul cutiei nu incapea, la ce densitate de piese / ansamble mecanice e pe cm3).

PS: Niste lampi de pana in 1930 ar face subiectul unui amplificator foarte interesant! Daca as avea ocazia as cumpara asa lampi... :smt004

Stima,

ALEKS

O sugestie: un capac din plexiglas transparent de dimensiunile sasiului mai putin partea cu mufele si decupat generos deasupra lampii (lampilor).Am vazut undeva asa ceva si luminat cu leduri. Noaptea e frumos.

Ideea e sa nu dai din greseala peste ele pe intuneric :smt005Nu toate se lumineaza suficient si daca-i faci o cusca luminoasa poti sa distingi si cutia pe intuneric. Oricum e chestie de gust. :smt004

Eu il prefer in starea nativa!

Posted Image

Cam asa se vede noaptea.

In fine pana acum am construit majoritatea montajelor cu tuburi in incinte inchise. Tubusorul asta e privilegiat deoarece e la vedere. Multumesc pentru idei dar e o chestiune de gust in fond si la urma urmei si zicala aia: "daca tie-ti place atunci e bun".

Acum sunt "nerabdator" sa vopsesc carcasa si probabil o voi face cat de curand daca vor mai fi zile insorite cum a fost astazi.

Stima,

ALEKS

Sub nici o forma (sau nici vorba sau oricum!), e un aparat cu 3 capuri, dublu cabestan, functie de memorie, reductor de bruit de fond, reglaj de bias, selector automatic de banda, transport controlat de microprocesor. Il folosesc pentru a inregistra casete si apoi auditii in noptile tarzii cand ma prind lucrand la cate vre-un proiect. A costat o mica avere in 1986.

Posted Image

Stima,

ALEKS