Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator auto in scurt circuit, ajutor


glazy16
 Share

Recommended Posts

Am un amplificator auto Blaupunkt model GTA 4 de 750 wati, si atunci cand il conectez intra in scurt, am testat cu multimetrul pe borne si rezultatul este tot scurt.L-aqm desfacut sa vad ce ar putea fi de vina, si dupa ce am facut niste masuratori, pare a fi scurt in mai multe locuri.Ce sa fie de vina oara?Poate v-ati mai confruntat cu asa ceva.Daca aveti nevoie de poze, vi le pot face... am nevoie de ajutor urgent si apelez la bunavointa voastra sa ma ajutati!!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Garantat mosfeturile din SMPS sint in scurt, daca atunci cind il cuplezi, instantaneu arde siguranta de pe alimentare (fara sa ii dai comanda power on).

 

Daca exista un delay cit de mic (pina porneste oscilatorul smps) si atunci arde siguranta sau sta in protectie, verifica finalii din etajele audio.

Link to comment
Share on other sites

marketing... nu are ala 750W in veci...dar ca sa iti raspund la intrebare, poti masura componenta direct in montaj sau data jos. setezi aparatul de masura de semnul cu dioda  si sondele le pui intre grila si drena la fiecare tranzistor(de obicei pinii astia 2 au cablajul ceva mai lat sau incarcat cu fludor) . daca iti arata 0 in ambele sensuri de masurare, inseamna ca ala e in scurt. sper ca am explicat cat mai simplu. 

Link to comment
Share on other sites

In marketting-ul modern minciuna pare a fi o regula de baza, cui ii pasa de fidelitate sau fiabilitate, cui ii pasa de respectul pentru clientul care iti ingroasa conturile, ce-i important este ca sa mintim si deci sa pacalim cat mai multi naivi cu gardul vopsit... A nu se intelege ca este scopul meu sa insult pe cineva, nu am acest drept.

 

Nu trebuie sa fii un expert electronist ca sa-ti dai seama din poza aia asa neclara cum e, ca 750W este o minciuna sfruntata, foarte multe sunt indiciile care dau de gol asta, ceva imi spune ca nici macar cei 55W RMS pretinsi pentru 4 Ohm nu prea sunt, dar asta conteaza mai putin... @Glazy16 din ce scrii tind sa cred ca nu este cel mai inspirat lucru sa te apuci tu de reparatia lui, nu vreau sa iei mesajul meu ca o insulta, departe de mine gandul, insa astfel de montaje sunt destul de complexe, sursele in comutatie ce le alimenteaza, nu sunt pentru oricine, acei mosfeti nu prea pica singuri, desi poate ai noroc cu tensiunea de alimentare mica, totusi eu as sugera sa mergi cu el la un atelier, la un electronist cu oaresce experienta, e deajuns o mica problema mai greu de gasit, ca sa te tina pe loc. E un sfat amical, poti sa il iei in seama sau poti sa-l ignori, e dreptul tau sa faci cum doresti.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines