rhythmkim Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 (edited) Bună seara. Tableta noastră este Allview Alldro 2 Speed Quad. Contrar tuturor specificațiilor, indicațiilor, reclamelor etcetcetc, în loc de capacitatea de stocare de 8GB, de fapt nu se pot folosi decât 3,23 GB!!! Iată ce încearcă să mă convingă producătorul, citez: Memoria interna este partitionata in :1.Memoria sistem-include sistemul de operare Android si unele aplicatii preinstalate (care au fost acceptate ca fiind existente ,in momentul achizitiei ),pe aceasta partitie si nu pot fi mutate pe SD Card /stocare interna.(Dimensiunea paritiei este de 1,97 GB vizibili + 2.77 GB(ascunsi ) (spatiu care nu poate fi vizualizat de utilizator ,in care e inclus sistemul de operare + aplicatii predefinite ) .2.Memoria interna a tabletei-Include aplicatiile instalate de utilizator care nu cer instalarea lor pe partita primara ,partea de fisiere suplimentare ,fisiere multimedia s.a.Marime :3,26 GBSistemul de operare Android arata dimensiunea memoriei vizibile .Facand un calcul al celor 2 paritii totalul va fi de 8GB. Pe de o parte... pe tabletă ambele memorii, deși diferite ca mărime (1,97 și 3,22), se numesc tot memorie internă, și apar pe ambele instalate... aceleași aplicații, doar că pe cea de 1,97 (sistem, pare-se) nu o pot folosi la nimic. Ceea ce e scris cu roșu nu cred, am văzut mai multe tablete, care arată exact TOATĂ capacitatea de stocare, din care se vede cât ocupă SO etc. Întrebarea mea este: cum pot vedea memoria aia ascunsă (care puteau spune că e și de 100 GB, eu ar trebui să-i cred pe cuvânt)? De asemenea, dacă și cum pot scăpa de aplicațiile alea predefinite? Nu mă interesează extinderea memoriei cu card, nu mă ajută, pe el nu se poate instala nimic! Iată și ce arată tableta, și un print-screen de pe laptop. Ce să înțeleg, sau ce să fac cu mizeria asta, pînă la OPC? Edited January 20, 2015 by rhythmkim Link to comment
riderinblack Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Returnezi tableta, cumperi un lepter, trantesti pe el un windoz si ai la dispozitie toata "memoria interna" (hdd-ul in acest caz). Ca idee in android nu prea vezi tot ce ti-ai dori si nu ai acces peste tot. Link to comment
rhythmkim Posted January 21, 2015 Author Share Posted January 21, 2015 (edited) Asta nu e un raspuns, și... nu știu la ce zici tu lepter, dar cu siguranță nu e tabletă, așa că... trecem peste sfaturi de acest gen... Simplu, nu? Abia mă așteaptă pe mine, să le returnez tableta. Edited January 21, 2015 by rhythmkim Link to comment
stefan94stefan Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Am cumparat si eu azi un Allview C7 Quad Core si din 8 GB cat spune producatorul imi arata doar 5.3 disponibil . Link to comment
rhythmkim Posted January 21, 2015 Author Share Posted January 21, 2015 (edited) ... iar din astia 5,3, tu probabil nu poti folosi decat cam jumatate. Asa e si la mine: 1,97 sistem la care nu am acces + 3,22 (teoretic)=5,19. Faza e ca din acesti 3,22, eu nu am la dispozitie decat cam 1,7, si nu ma lamureste nimeni cum naiba!!! Adica, din 3,22 am ocupati in total 761 MB aplicatii+189 MB imagini etc+ 19 MB alte descarcari = 969 MB PLUS 760 MB liberi EGAL 1,73 GB!!!! Unde e restul pana la 3,22????? Uita-te pe foto 2, care la vremea aia arata 3,22 total, si disponibil 889MB (sectorul negru, care e mult mai mare decat ce e ocupat), deci... 3,22 din parti! Deci, POT FOLOSI 1, 73 in loc de... hai sa zicem 6GB (fara sistem de operare)! Îti convine? Asta hotie pe fata! Asa ca, deoarece azi ai luat-o, parerea mea e ca mai bine o duci inapoi, chiar dacă pretul a fost avantajos. Ai dreptul asta, într-un intreval scurt de timp. Eu am apelat recent la OPC, sa vad ce rezultat obtin. Edited January 21, 2015 by rhythmkim Link to comment
stefan94stefan Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 O sa ai de asteptat dupa un raspuns la OPC pentru aplicatii nu am nici macar 1 GB ...si asa imi arata 4.8 utilizabili . Link to comment
razvan-l Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 cati bani dai atata face. se pune card , si undeva in dr0id , depinde de ver ai optiunea de a seta pe ce radacina sa instalezi aplicatii , precum si optiunea de a muta aplicatii deja instalate pe card. inainte de a cumpara mergi la un showroom unde ai posibilitatea de a testa live produsul dorit , si esti scutit sau te scutesti singur de stres Link to comment
riderinblack Posted January 22, 2015 Share Posted January 22, 2015 Nu e nimic gresit, 8 gigei a zis producatorul ca are si atatia sunt. Acum ca pe acei gigei e si firmware-ul..... deja este o alta poveste.... Link to comment
ovy83 Posted January 22, 2015 Share Posted January 22, 2015 (edited) un rationament: se da un HDD de 8gb.se scade cach-ul hdd-ului si vedem doar 7,5gb total instalam windows care (presupunem) are 4gb si ramane disponibil 3,5gb. punem la calcul componentele pe care trebuie sa le vada windows-ul si se instaleaza driver-ele. ne mai raman 3 gb liberi. instalam un joc banal de 1gb.ne mai raman 2gb liber pe hdd. aici apare beleaua,orice aplicatie are nevoie de inca un spatiu liber pentru a crea memoria virtuala pentru acea aplicatie,care poate fi si un program din sistem la care necesita memorie virtuala. de aici in colo ne mai ramane un spatiu putin,de aproximativ 1,5gb. toate masuratorile de mai sus sunt fictive,pentru orientare. acelasi lucru se intampla si pe tableta d-voastra. cel mai indicat este un card in care sa instalati aplicatii. dar,dar si aici se intampla acelasi fenomen,adica in momentul cand instalati o aplicatie pe card,cateva fisiere se duc si in sistem,prin urmare scade spatiul si din memoria interna( exemplul cu hdd-ul). sper ca am fost explicit. am si eu o tableta cu memorie de 8gb si acelasi fenomen patesc si eu si altii. folosesc un card pentru aplicatii. m-ai sterge-ti din cand in cand si datele din memoria cache(foto 2 de sus),este undeva in aplicatii. Edited January 22, 2015 by ovy83 Link to comment
elmar Posted January 22, 2015 Share Posted January 22, 2015 (edited) in cei 8G e instalat sistemul de operare(android) si aplicatiile ...acestea(aplicatiile) isi pot aloca un spatiu de rulare ...deci o parte din aceasta memorie flash este blocata ... probabil ca aveti aplicatii care necesita mai mult ram decat are tableta disponibil...si sitemul este nevoit sa foloseasca memoria flash... partea in care este instalat sistemul de operare ...e ascunsa utilizatorului din motiv de securitate a datelor...ca sa puteti vedea si aceasta parte a trebui sa modificati firmwareul ca sa aveti acces la root(root-administrator)...dar asta va face sa fiti vulnerabil la virusi si errori... daca faceti asta ...pierdeti garantia tabletei!!!(din cate stiu eu...) Edited January 22, 2015 by elmar Link to comment
one Posted January 22, 2015 Share Posted January 22, 2015 (edited) un rationament: se da un HDD de 8gb.se scade cach-ul hdd-ului si vedem doar 7,5gb t cache-ul hdd-ului nu este inclus in capacitatea lui, intrucat este o memorie RAM. Diferentele sunt din alta parte, HDD are 8000000000 B, ceea ce nu inseamna 8GB, ci 8*109/230 adica 7.45GB. Oricum, restul afirmatiilor sunt corecte in principiu. Contrar tuturor specificațiilor, indicațiilor, reclamelor etcetcetc, în loc de capacitatea de stocare de 8GB, de fapt nu se pot folosi decât 3,23 GB!!! Ai dreptate, daca memoria nu poate fi folosita, nu este capacitate de stocare, ci este doar suma tuturor memoriilor, insa este discutabil, caci si sistemul de operare este stocat. Nu a spus nimeni memorie disponibila 8GB. Nu cred ca poti vedea toata memoria, pentru ca nu este un spatiu continuu, ci este divizata fizic in mai multe circuite care au roluri care nu se pot re-atribui, cum se intampla de exemplu la un PC. Insa se intampla si la dispozitive cu un spatiu de memorie continuu: La un laptop ai o capacitate a discului sa spunem 500G, din care sa spunem 10G sunt ocupati cu partitia de backup si 10G cu sistemul de operare. Apoi cativa G se pierd cu tabele de alocare si spatii nefolosite si iti mai raman 470 sa spunem. Capacitatea "de stocare" este declarata tot 500G. La fel se intampla si cu RAM-ul tu poti avea 8G RAM instalat, jumatate ii ocupa sistemul de operare fara sa faca de fapt nimic evident. Eu am o tableta de la Samsung care are declarat 16G si cred ca am liberi mai putin de jumatate, o sa verific diseara. Bineinteles ca poti instala anumite aplicatii pe card. Parerea mea este ca poti incerca sa te duci la magazin si sa ii convingi sa iti schimbe produsul, altfel,trebuie sa traiesti cu ce ai ales pentru ca, dupa definitiile lor, specificatiile sunt corecte. Edited January 22, 2015 by one Link to comment
lorik199 Posted January 22, 2015 Share Posted January 22, 2015 Un hard de 500Gb are 465 Gb, conform algoritmului de mai sus, iar partitia ce e rezervata de sistem e de 100Mb la win 7 si 300Mb la win 8 Link to comment
ovy83 Posted January 22, 2015 Share Posted January 22, 2015 " cache-ul hdd-ului nu este inclus in capacitatea lui, intrucat este o memorie RAM. Diferentele sunt din alta parte, HDD are 8000000000 B, ceea ce nu inseamna 8GB, ci 8*109/230 adica 7.45GB. Oricum, restul afirmatiilor sunt corecte in principiu." exact nu mai stiam....oricum multumesc pentru reimprospatarea memoriei! Link to comment
rhythmkim Posted January 22, 2015 Author Share Posted January 22, 2015 Un hard de 500Gb are 465 Gb, conform algoritmului de mai sus, iar partitia ce e rezervata de sistem e de 100Mb la win 7 si 300Mb la win 8 PE SCURT: ȘTIU FOARTE BINE CUM SE PARTIȚIONEAZĂ, CE OCUPĂ SO ETC ETC!!!!!! DAR DIN 8 GB SĂ AI DISPONIBIL 3,22 E TOTAL AIUREA! CA ȘI CUM LA HDD NU ȘTIU CARE DE 500 GB AI AVEA DISPONIBILI ÎN TOTAL VREO 160! un rationament: se da un HDD de 8gb.se scade cach-ul hdd-ului si vedem doar 7,5gb total instalam windows care (presupunem) are 4gb si ramane disponibil 3,5gb. punem la calcul componentele pe care trebuie sa le vada windows-ul si se instaleaza driver-ele. ne mai raman 3 gb liberi. instalam un joc banal de 1gb.ne mai raman 2gb liber pe hdd. aici apare beleaua,orice aplicatie are nevoie de inca un spatiu liber pentru a crea memoria virtuala pentru acea aplicatie,care poate fi si un program din sistem la care necesita memorie virtuala. de aici in colo ne mai ramane un spatiu putin,de aproximativ 1,5gb. toate masuratorile de mai sus sunt fictive,pentru orientare. acelasi lucru se intampla si pe tableta d-voastra. cel mai indicat este un card in care sa instalati aplicatii. dar,dar si aici se intampla acelasi fenomen,adica in momentul cand instalati o aplicatie pe card,cateva fisiere se duc si in sistem,prin urmare scade spatiul si din memoria interna( exemplul cu hdd-ul). sper ca am fost explicit. am si eu o tableta cu memorie de 8gb si acelasi fenomen patesc si eu si altii. folosesc un card pentru aplicatii. m-ai sterge-ti din cand in cand si datele din memoria cache(foto 2 de sus),este undeva in aplicatii. CUNOSC ȘI DETALIILE ASTEA! SO ANDROID 4.2.2. OCUPĂ CCA 1,9-2GB, DECI TOT NU ȚINE!!! PE TELEFON DE CE ÎMI ARATA PERFECT, 4 GB, DISPONIBIL 2,05? PROPORȚIILE SUNT PROBLEMA, NU CUI ÎI E ALOCATĂ FIECARE PARTIȚIE, OFFF.... Link to comment
one Posted January 23, 2015 Share Posted January 23, 2015 Daca pot sa fac o gluma... in contul meu din banca an disponibili mai multi bani decat am in realitate. Sa ma duc sa protestez ? Link to comment
Recommended Posts