Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sony TA-1630


Guest
 Share

Recommended Posts

Salutare,

 

Am o rugaminte;

Zilele astea am achizitionat pentru o locatie speciala,  o pereche de incinte Sony, de aprox. 1975...

 

Posted Image

Vreau sa achizitionez un amp. Sony TA-1630, care sa intre in poveste. Acest amp. este in momentul asta de gasit, si mi-a placut foarte mult. Vanez si un amplituner, tot din epoca aia, dar n-am gasit nimic, cel putin deocamdata...

 

A avut cineva pe mana acest TA-1630... ? Ce imi puteti spune despre el? Multumesc!

 

Posted Image

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mai mult decît ce se vede, nu cred că poate spune cineva, e un model de la baza gamei, putere mică, lipsă protecţii, doar siguranţe. Posibil să-i trebuiască o renovare serioasă.

Edited by zal
Link to comment
Share on other sites

 Vanez si un amplituner, tot din epoca aia, dar n-am gasit nimic, cel putin deocamdata...

Dacă ai noroc, găseşti ceva ca ăsta, din aceeaşi gamă cu ampliful, seria din anul următor, 1976. La seriile astea, pe lîngă culoarea de bază a măştii argintie şi mai rar aurie, există una foarte rară, verde pal.

Edited by zal
Link to comment
Share on other sites

Schema ofera performante foarte bune pentru epoca anilor '70 si exceptionale comparativ cu " concurenta " chinezeasca , indoneziana , malyesiana sau filipineza din prezent ...

Proiectul a fost realizat la SONY USA ... ca fapt deosebit , nu l-au intrebat pe userul paralimpic sau pe greierasul :) ce parere au si ca urmare au montat in intrarea etajului final un tranzistor dublu , avand beta egal si cuplati termic perfect ...

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

Un amplif asemănător ca putere dar cu cîteva avantaje constructive în plus şi care mi-a plăcut pe vremuri e TA-11. Are acelaşi gabarit şi în plus are vu-metre şi chiar un preu de microfon, căci tocmai inventaseră japonezii karaoke-le. E foarte uşor de reparat în caz de nevoie.

http://www.audiovintage.fr/leforum/viewtopic.php?f=74&t=3352&start=10

................

Dacă totuşi prima alegere rămîne TA-1630, există şi varianta OEM ptr Germania, Wega V3640-2, absolut identic, mai puţin aspectul prusac.

................

P.S. 2SA884 e o pereche de trz în aceeaşi capsulă tip integrat, dar nu sînt pe acelaşi cip şi a fost proiectat ptr radiofrecvenţă. L-am găsit doar în două amplifuri din acea perioadă, ulterior s-a renunţat la el în favoarea altora de la Mitsubishi, asta ptr corectarea începătorilor. Am o pereche la colecţie.

Edited by zal
Link to comment
Share on other sites

Multumesc mult de raspunsuri, o sa mai sap putin prin site-urile de vanzari, sa vad ce mai gasesc pe langa 1630, care-i de la 270 la 350 ron. Incerc sa gasesc un amplituner totusi, ar merge seara la un Magic FM... va spun ce gasesc...

Link to comment
Share on other sites

Atenţie că colegul Victoraş te îndrumă pe căi greşite, intenţionat sau nu, schema de mai sus e de la alt model de amplif (TA-3650).  :evil3:

.................

Fie vorba între noi, sînt supraevaluate aceste amplifuri ieftine la data producerii lor, se profită de curentul vintage ce face ravagii printre amatori. E aiurea să coste cît un radio pe lămpi dinainte de al doilea război mondial. Eu nu aş da mai mult de 100 lei pe aşa ceva, ca radio da, opţiunile în plus merită. Mai caută şi prin tîrg, oferta e variabilă.

Link to comment
Share on other sites

Colegu' are dreptate , ultima schema prezentata de mine este chiar de la varianta mentionata mai sus .

Din viteza , am incurcat " borcanele " , imi cer scuze pentru posibila inducere in eroare ... dar se mentine afirmatia ca este o varianta mai evoluata .

Comentariile pe tema acestei scheme ar trebui sa fie o de fapt o discutie   didactica pe o schema istorica , din care cei interesati pot trage anumite concluzii !

Link to comment
Share on other sites

@Bitza85; Multumesc, dar, din pacate imi doresc ceva cu lemn, si dincolo de asta nu admit probleme estetice, de nici un fel. Poate doar extrem de putin vizibile... in general sunt foarte atent cu ce cumpar, si gasesc logica un a cumpara piese aproape ca noi, pentru pastrare.

 

 

@victor/Zal; Incintele sunt foarte misto estetic, dar, ca performante, desi suna extrem de placut, nu-s foarte puternice. Nici macar puternice... sunt undeva spre nivelul 20W. La un 350 ron maxim, daca arata impecabil, suna cum ar trebui sa sune o piesa d-asta, si n-are interventii de macelar, n-am ce sa-i cer in plus...

 

 

Candva, intr-un viitor, o sa-mi satisfac aroganta de a cumpara ceva gen SS-G7, ca de G9 n-am... Acolo da, o sa fie de discutat pe parte de performante ale amplificatorului. Acolo nu mai e de glumit.

Link to comment
Share on other sites

Cam greu, aproape imposibil de găsit ceva vechi de 3-4 decenii ca scos din cutie. Cît despre lateralele din lemn, multe amplifuri le-au avut prevăzute doar ptr a satisface cerinţele de lăţime canadiene, iar variantele celelalte le-au avut doar opţional în acei ani şi s-au pierdut o parte din ele. Mie nu mi-ar fi greu să fac unele dacă aş vrea neapărat ca ampliful să arate cum îmi doresc.

Link to comment
Share on other sites

 Pentru ,,nomikos''

Pretul e destul de marisor (incluzind transportul in UK). Arata bine. Pe langa asta pe mine ma mai costa si transportul catre RO 1,5 £/kg. 

http://www.ebay.co.uk/itm/vintage-sony-ta-1630-amplifier-integrated-stereo-1970s-retro-/201265297750?pt=UK_Sound_Vision_Vintage_Separates&hash=item2edc58b956

Edited by adrian_p68
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines