Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum alimentez cu semnal un vu-metru de la PC ... ?

Guest Alexandrulcn

Recommended Posts

Guest Alexandrulcn

Sal , am urmatoarea ideie :supz: cum multa lume este inebunita sa puna lumini pe PC ;) vreau sa fac urmatoarele :- Sa conectez 2 vu-metre cu ac ( cred ca sint multi cei care stiu sa aprecieze frumusetea unui vu-metru cu ace luminat ...) pe placuta de plastic ( nu toti folosesc cele 3/4 locuri pt. CD/DVD ) ...- Vu-metru e simplu de facut ( ma descurc fara probleme ...) dar ce vreau eu sa stiu :rolleyes: de unde pot lua semnal de audio ..sa nu fie dependent de volum .... ( nu ma intereseaza doar pt. un sistem ... cautam finalul si lipeam niste fire ecranate pe intrare ... ) ... vreau daca se poate sa se conecteze usor la orice PC :supz: ... -pe placile de baza .... se poate conecta undeva ... usor sa ai sunet .. fara sa fie dependent de volum ? MULTUMESC ANTICIPAT ....

• Replies 39
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Dj_Cc

10

• neinvins

6

• MifTy

4

• Sandu_alex_999

2

Nu ai de unde lua semnalul "de linie".De altfel degeaba cauti si finalul de care ziceai ptc. reglajul volumului se face in chip-ul de sunet. Iese de acolo si intra direct in amplificator fara vreun reglaj de sunet pe traseul asta.Sunetul vine in format digital si intra in procesorul de sunet care face atat conversia din digital in analogic cat si reglajul de volum. Pe urma merge direct la amplificatorul placii de sunet, uneori si ampliful fiind tot in capsula procesorului de sunet. :rock:

Guest Alexandrulcn

hmm :( banuiam eu ceva ... dar ma gindeam ce super ar arata un PC cu vu-metru pe ace ... :supz: astept sa vad daca mai vine cineva cu vreo ideie ... :prayer: cum sa bag semnal ... sau ce ziceti sint sanse sa bag semnal ( de la iesire audio clasica ... ) si sa fac vu-metru mai putin sensibil .. la variatiile de nivel de semnal :( stiu ca suna ca d**** dar incerc poate vine cineva cu vreo ideie ... speranta moare ultima :d :supz: ... multumesc mult pentru viteza raspunsurilor ... astept cu nerabdare ... si alte pareri / sugestii ... doar se stie ..unde-s 2 puterea creste :d :smt006 ... o veste buna ...varul Google zice ca a mai avut cineva ideia asta ;) http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=4 ... 51bfb9e4c7

acum citesc sa vad detalii ...

Ai putea sa faci niste circuite din alea de reglaj automat al nivelului, cum erau in casetofoanele fara buton de nivel la inregistrare.In principiu era un atenuator controlat in tensiune. Se integra valoarea medie a semnalului audio redresat (amplitudinea) si tensiunea rezultata se baga pe intrarea de comanda a atenuatorului.Cred ca mai bine copiezi dintr-o schema de casetofon, ca erau acolo niste timpi specifici, pe care nu ii mai stiu, pentru crestere si descresterea tensiunii de comanda a atenuatorului.

dacă ai nişte mufe de ieşire de linie pe placă, scoate şi tu semnal pentru un amplificator de căşti, să zicem, la care conectezi vumetrele...vumetrele analogice sunt pur şi simplu nişte voltmetre/ampermetre normale, excitate de semnalu audio (de obicei) redresat...uită-te în schemele vechi de casetofoane/magnetofoane/combine să vezi cum sunt conectate, şi cam ce valoare vârf la vârf au pe intrare, şi faci şi tu un modul suplimentar...ca idee, încearcă nişte module cu 2 tba820, unul pentru fiecare vumetru (filtraj sănătos, deşi având în vedere că nu asculţi la ele, nu cred că brumul te va afecta...)cât despre controlul soft, din moment ce semnalul îl iei de pe placa de sunet, nu mai e o problemă...

Ai putea sa faci niste circuite din alea de reglaj automat al nivelului, cum erau in casetofoanele fara buton de nivel la inregistrare.In principiu era un atenuator controlat in tensiune. Se integra valoarea medie a semnalului audio redresat (amplitudinea) si tensiunea rezultata se baga pe intrarea de comanda a atenuatorului.Cred ca mai bine copiezi dintr-o schema de casetofon, ca erau acolo niste timpi specifici, pe care nu ii mai stiu, pentru crestere si descresterea tensiunii de comanda a atenuatorului.

îcearcă, şi dacă ţi se mişcă acele să-mi spui!! :yawinkle:
Guest Alexandrulcn

Problema este ... de unde iau semnal ... din PC ... nu cum fac schema la vu-metru ... aia stiu sint zeci de scheme ... e ceva simplu ...

Chiar ca e o idee buna pentru cei care vor sa faca tuning la calcEu te sfatuiesc sa iei semnalu de pe iesire altfel habar nu am de unde ai putea lua semnalu. Am avut un prieten care a facut un neon cu leduri si la pus sa se aprinda pe basi tre sa l intreb pe el. Sa vedem daca se poate lua semnalu de alta parte

Asa cum spui tu e efort ca de unde se mai poate lua e semnal digital si la doar iesire este convertat in analog. Da eu cred ca tuning nu consta doar in faptul ca pun doaua beculete un led si deja am tuning trebuie sa ai ceva unictotusi cel mai simplu ar fi sa iei semnalu de pe iesire

Guest Alexandrulcn

Asa cum spui tu e efort ca de unde se mai poate lua e semnal digital si la doar iesire este convertat in analog. Da eu cred ca tuning nu consta doar in faptul ca pun doaua beculete un led si deja am tuning trebuie sa ai ceva unictotusi cel mai simplu ar fi sa iei semnalu de pe iesire

Pe iesirea clasica e simplu ... dar ginditi-va cit de mult variaza acolo semnalul ... cind te joci cu volumul ... parca nu-mi vine sa-l fac asa :( sa stiu ca nu este ok ... vu-metru cind va sta in maxim ... cind nu se vor misca acele aproape deloc :( ... ( pot pune potentiometru pe intrarea vu-metrului ... ) dar tot nu are farmec :(( .... eu zic ca ar fii ceva bestial sa vezi niste ace .. luminate cum bat in PC :supz: ... asta da tema de gindire :rolleyes: