Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio DELTA S627T


Recommended Posts

Am intrat in posesia radioului din titlu, in stare buna ca prezentare, in sensul ca e complet, dar se pare ca a fost alimentat prin 2 fire de la o sursa exterioara care a facut cam nasol prin etajul final... transformatorul defazor are cel putin o infasurare arsa, doua rezistoare scrum, termistorii-are2- impuscati, tranzistorii i-am inlocuit pe toti patru.

Transformatorul o sa incerc sa-l desfac, sper sa mearga, sa numar spirele si sa-l rebobinez, dar daca are cineva o schema ar fii binevenita, a s vrea sa-l aduc la viata pentru colectia personala!

Link to comment
  • Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Va salut,Transformatorul este prajit vizibil sau este numai intrerupt ? De regula se intrerupe imediat langa cosele care sunt si puncte de prindere ale transformatorului pe placa si exista probabilitatea ca intreruperea sa se fi produs inaintea supraalimetarii. Se verifica riguros deoarece nu este tocmai simplu de rebobinat. Este similar cu cel din receptoarele: "Sport", "Turist", "Primavara" , "Miorita T4" si evident, "Dunarea". Contine 3 infasurari separate galvanic. Cele doua termistoare sunt intacte ?

Link to comment

infasurarea L25 este vizibil buna, dar cel putin una din celelalte doua este neagra, sigur are spire in scurtcircuit,  iar carcasa din plastic este deformata, prajita... dintr-un termistor a sarit o bucatica... am si sport si primavara, dar sunt functionale, nu sunt... donatoare de organe

Link to comment
  • 5 weeks later...
Guest Ioan Popa

Am si eu un astfel de radio, functioneaza, dar dupa cateva minute se incalzesc tranzistorii de final, si dispare sunetul. Eu sunt novice in electronica, dar mi-ar prinde bine un sfat. Apropo, daca-l alimentez de la o sursa externa (alimentator de 9v) exista riscul sa se defecteze ceva?!

Link to comment
  • 1 year later...

Daca vorbim de scheme,cartea albastra e mai completa.Daca se vor si alte amanunte in afara de schema si specificatii tehnice,atunci in cazul Delta-Dunarea e valabila cartea comunicata.Doar ca acolo nu sunt cuprinse prea multe modele de aparate de radio.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines