Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vortex V21U-A3


Recommended Posts

Va rog sa ma ajutati cu o schema pentru acest tip de tv cu sasiu P1470a06(101113) ver.B , care are in componenta :

-multifunctional - tda11136ps

-sursa tranzistorata

-cadre -tda9302h

-sunet - 2xtda2003

Tv porneste, are sunet, dar imaginea este mult marita pe orizontala. In tv a mai umblat altcineva si a inlocuit niste condensatori liniari pe BH. Ma intereseaza valorile : C305 care l-am gasit explodat, C441 si C442 care au fost inlocuiti, C466 care efectiv nu mai este pe placa, valoarea rezistentei paralela cu VD448 si valoarea L453 care este scrum.

Pe partea de sursa am inlocuit 2sa1015 cu 2sa1013 si semireglabilul, tensiunea B+ este de 117v, dar mi se pare mica pentru tub slim .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu cred ca va trebuie neaparat schema!! Micsorati ,prin tatonare,valoarea condi de recuperare pana rastrul se incadreaza corect in tub!! Nu are si probleme/etaj  de E/W?!?! Atunci ce am scris mai sus....nu ajuta cu nimic....!!!

Edited by BUGHIU
Link to comment

C-ul de recuperare are valoarea de 19,1nf , sant pusi doi in paralel , unul de 10nf si unul de 9,1nf. Am incercat micsorarea valorii, se micsoreaza intradevar imaginea, dar sub valoarea de15nf imaginea capata efect de ,,perna,, .De asta doresc o schema cat decat apropiata cu cea a tv, pentru a verifica valorile componentelor descrise in topic. C466 care lipsea de pe placa l-am inlocuit cu 10uf/400v, dar in 2 minute de functionare a explodat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines