Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Philips si sistem 2.1


Guest Radu Cristian Dumitrescu

Recommended Posts

Guest Radu Cristian Dumitrescu

Salutare,

 

Am si eu o intrebare legata de conectarea unui TV la sistem 2.1.

Am un tv philips PFL3007H/12 de94cm pe care am incercat sa il conectez pe iesirea de casti la un sistem 2.1 prin jack 3.5.

In momentul cind conectez mufa 3.5 la iesirea de casti sunetul din boxele lui nu se opresc,e singurul tv la care am itilnit asa ceva.

Mai am doua tv si la acelea intrerupe mufa semnalul din boxe.

Nu vreau sa cumpar sistem de sunet pe hdmi sau digital out din tv ca nu am bani de asa ceva si pe deasupra e nepractic ca trebuie sa dai volum din telecomanda sistemului.

Dupa ce ca nu se opreste sunetul din boxe,volumul pentru casti se afla departe in meniu si e foarte aiurea sa il ajustezi chiar daca tai sunetul la boxe din meniu.

Un prieten care se mai pricepe a vrut sa cupleze o mufa mama 3.5 la firele de la boxe pe care sa le intrerupa si sa pot conecta sunetul la sistem,insa a descoperit ca impamintarea de la placa de sunet pe fiecare canal nu este comuna ca la 3.5 ci separata pe fiecare canal.

Mi-a spus ca daca leaga cele doua impamintari impreuna se arde integratul de sunet care este prost conceput si ieftin.

Se pare ca nu are ce sa faca,sau nu stie el.

Intrebarea mea este daca pot conecta prin vreo metoda sistemul la sunetul de la boxele tv cu volumul ajustabul la fel cum e acum de pe telecomanda la boxe,chiar daca le anulez dar sa fie stereo ca mono putea face dar nu ami are nici un farmec la filme muzica etc.

 

Multumiri , :91

Cristian

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Euroscart nu are control volum. Daca nu gresesc, nici S/PDIF optic sau coaxial... sper sa gresesc. Daca gresesc, cumpara convertor audio S/PDIF digital to analog RCA. Cauta in meniu daca poti opri cumva sunetul din difuzoarele interne (s-ar putea sa mearga), si da sistemului semnal din iesirea asta prin convertor.

 

Este o situatie delicata, si alte rezolvari implica interventii. Semnal inainte de CI, si anulat amplif. intern. Sau cel putin decuplarea difuzoarelor (cuplarea unei sarcini rezistive).

 

 

In general lucrurile astea nu se fac, pentru ca nu au logica. De ce? Pai, daca tie iti vine semnal pe cablu "clasic", sunetul e infect. Daca iti vine prin decodor, decodorul are de toate, S/PDIF controlat din telecomanda, de unde pleaca semnal multicanal "where available", etc. 

Sau amplificator/sistem extern, si inchizi gura televizorului. Mare lucru nu e. Un amp. mic Philips, dragut, e de la 125 lei SH. Etc...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines