Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor constructie boxe cu VISATON BGS25


Recommended Posts

Salutare colegi si la multi ani! Am si eu o rugaminte la colegii care se pricep si au placerea sa ma ajute sa imi fac doua boxe ca a trecut cam mult timp de cand nu am mai traforat nimic.

 

Mi.a picat in mana la un pret decent 2 difuzoare VISATON model BGS25. Le.am probat asa in aer liber, m.au impresionat in mod foarte placut sum suna si am zis ca ar merita sa le dau o noua viata. Cand le.am luat, amandoua aveau o spartura in con pe care am reparat.o cum m.am priceput mai bine, (dupa cum puteti vedea si in poze), in rest sint in stare excelenta.

 

http://s21.postimg.org/p7p708v2f/DSC00177.jpghttp://s21.postimg.org/sidk04kzr/DSC00179.jpghttp://s21.postimg.org/pn0gt9gzr/DSC00182.jpghttp://s21.postimg.org/4c2wozyvb/DSC00186.jpg

 

In continuare atasez linkul cu parametrii T/S ai difuzorului http://www.visaton.de/downloads/tsp_daten_alt.htm

 

TYP BGS 25 / Impedanz 8 Ohm  / Rdc 6 / Zeitraum bis 1985 / fs 77 / Qms4,2 / Qes 0,58 / Qts 0,51 / Vas 25 / Sd 363 / Mms 33 / L0,55  mH      

Aici as mai adauga puterea 120/180 W si banda de frecvente 45-7000 hz, dupa cum scrie pe sasiu.

 

Pe partea de inalte dispun de 2 bucati BEYMA CP16 in stare tehnica si estetica foarte buna, parametrii tw se gasesc in linkul acesta:

 

http://www.prescomaudio.com/webadmin/documents/cp16.pdf

 

Ce vreau sa fac?

 

Doua incinte acustice bass/reflex pe 2 cai pantru ascultat cam orice gen de muzica in casa. Constructia va fi din pal nemelaminat cu grosimea de 18 mm. Nr porturilor de bas-reflex vor fi in nr de doua, rotunde, dispuse cel mai probabil pe panoul frontal. La finisaj nu m.am gandit inca, o sa vad la momentul potrivit.

 

Ce va rog sa ma ajutati?

 

1.Credeti ca este potrivita combinatia  VISATON BGS25 cu BEYMA CP16? Eventual si niste argumente pro si contra daca se poate.

2. Ce volum util la interior imi recomandati pentru a pune cat mai bine in valoare difuzoarele VISATON? Eventual un proiect cu dimensiuni L x l x H ar fi binevenit si de preferat.

3. Apoi legat de acordaj, care credeti ca ar fi vrecventa optima, si totodata cel mai important diametrul si lungimea porturilor corespunzatoare pentru un acordaj optim.

4. O schema de filtru pe doua cai simpla si eficienta pentru combinatia de difuzoare de mai sus.

 

Restul sunt detalii si rog sa nu se insiste cu discutiile gen trebuie sa bagi nu stiu cate holzsuruburi ... sa slefuiesti, sa chituiesti sau alte de genul.

As dori ca topicul sa fie unul constructiv, sa evitam contradictiile, discutiile pe langa subiect.

Multumesc anticipat.

Edited by corneillus
Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

78Hz, 36L NET (dupa ce s-a scazut din volumul brut, echivalentul a tot ce ocupa incinta, difuzoare, ranforsari, filtre, fonoabsorbant, etc.), 2 porturi 51mm diam. cu lungime 18mm (grosime pal/mdf). 

Link to comment

78Hz, 36L NET (dupa ce s-a scazut din volumul brut, echivalentul a tot ce ocupa incinta, difuzoare, ranforsari, filtre, fonoabsorbant, etc.), 2 porturi 51mm diam. cu lungime 18mm (grosime pal/mdf). 

Multumesc mult pentru sfat. Exact, scurt si la obiect. O sa revin pe parcurs cu stadiul executiei functie de timp bineinteles. combinatia dintre cele 2 difuzoare credeti ca e ok, visaton bgs 25 plus beyma cp16?

Link to comment

Pe aceste valori, am obtinut cam cel mai bun grafic de raspuns (din perspectiva mea). Eu cred ca e o buna baza de plecare. Sa tinem legatura, sunt curios ce iese si cum suna. Ma fac curios acei 78Hz...

 

Daca vrei sa inveti, instaleaza-ti WinISD, e gratuit. Si dupa aia iti explic punctual cum se face toata treaba...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines