Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

''Prelungitor'' telecomanda ir


Ovidanie

Postări Recomandate

Televizorul este intr-o parte a casei si antena este in coltul diametral opus. Casa a fost prevazuta din proiect cu instalatie de distributie CATV / internet dar la 900Mhz-1Ghz functioneaza cam prost. Vreau sa mut receptorul langa antena si catre receptor sa trimit comenzi prin cablul UTP. Cu semnalul video ma descurc, am modulatoare A/V performante.

 

Am nevoie de un receptor in infrarosu, o electronica care sa trimita informatia pe cablu UTP si de cealalta parte a cablului un emitator infrarosu.

 

Cand eram in liceu am facut un asemenea montaj si in loc de un singr led foloseam un iluminator IR. Aveam o telecomanda universala care in mod programare trimitea comenzii ''off'' - pana se oprea televizorul si asa stiai ca ai gasit ''codul''. Incepuse epoca telenovelelor, la mare moda era ''Esclava Isaura''. Faceam cu schimbul, eu si prietenii mei din vecini, de le opream televizorul cam la cinci minute. Din pacate sistemul functiona doar daca vecinii aveau geamul deschis...

 

Nu mai am nici timp si nici chef sa construesc eu asa ceva, vreau ceva industrial, gata facut. In mod sigur exista. Unde pot gasi?

 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

O posibila solutie:

 

Posted Image

Se poate incerca folosirea cablului coaxial si pentru transmiterea semnalului de comanda pentru LED-ul IR folosind solutia utilizata la amplificatoarele de antena care se alimentau prin cablul coaxial.

Sursa schemei: http://www.cedarnet.org/smartware/Hardware/IR_Repeater/

 

De cumparat: http://www.adelaida.ro/repetor-semnal-infrarosu-ir-eggs3.html

Editat de nelu F
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări