Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala Vaillant defectiune...

Roland

Recommended Posts

1. Am o centrala Vaillant de 20 kW, a mers excelent dar de la o vreme cand comut pe apa calde si inapoi la incalzire nu mai cupleaza ci doar merge pompa incontinu si ,chiar daca temperatura in calorifere a scazut mult , nu aprinde flacara...Daca ciocanesc usor intr-o valva(cred ca e o electrovalva) se aude un clic in valva si se aprinde si flacara, si totul e ok pana la o noua comutare pe apa calda....2. Tot legat de aceeasi centrala - au fost niste mesteri care se ocupa cu verificarile si mi-au zis ca centrala elimina nepermis de multe noxe (x30 !)si ca ar trebui s-o schimb ca nu i se mai poate face nimic...Chiar asa o fi ?!Poate stie cineva cate ceva in legatura cu problemele...sau cam pe unde s-ar gasi niscaiva scheme de centrale termice...Multumesc

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Roland

1

• sere

1

• yo9hrb

1

Top Posters In This Topic

Schema placii electronice nu o gasesti. Ceva documentatie s-ar putea sa am eu, daca-mi spui exact tipul centralei (trebuie sa scrie in livret deva de tipul VUW....). La a ta cand ai facut ultima curatare a circuitului? S-ar putea sa ai ceva depuneri si se intepeneste valva aia cu 3 cai.

• 3 weeks later...

in mare la centralele Vaillant prima problema apare la vana cu 3 cai. Solutia este sa inlocuiesti vana respectiva cu un model mai "nou". Costa cam 4-5 mil. Vanele mai vechi au 3 gauri mici.. astea corectate au gaurile mai mari.