Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplif pe 8ohmi - dif. de 4ohmi

bogdan_2006

Recommended Posts

am un amplificator de 8 ohmi si un difuzor de 4ohmi. ce as putea face k sa alimentez difuzorul la amplificatorul respectiv fara ca sa-l ard si fara k sa schimb amplif. sau dif. si mai am o intrebare: daca am un amplifcator/4ohmi si doua difuzoare (de 8 ohmi fiecare) unu de putere mai mica si unu de putere mai mare si le leg in paralel k sa scada impedanta, cand ii dau la maxim difuzorul de putere mai mica e posibil sa se arda sau sa se auda distorsionat fata de celalt???

• Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• LostCell

1

• bogdan_2006

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

1.nu invarti butonu de volum prea mult,sau scazi tensiunea de alimentare2.ampliful scoate la iesire la tensiune~ U.daca difurile sunt legate in paralele aceasta tensiune se aplica pe fiecare difuzor.un dif are 8 ohm..de aici se deduce puterea absorbita de difuzor asa: calculezi curentu ce trece prin dif: U/8=X amperi amperii astia ii inmultesti cu U si iti va da o putere de y WATi.aceasta putere este aceasi pe ambele difuzoare deoarece au aceeasi impedanta