Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

LED 3W

Andrei1545

Recommended Posts

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Andrei1545

2

• adicontakt

1

• validae

1

• rinaldoparaipan

1

pune i tu rezistenta ca dupa aceea sigur le arunci

pune mana si da search pe forum ca sunt zeci de subiecte de genul asta

ledul se alimenteaza in curent nu in tensiune , iti trebuie sursa de curent constant ca se le alimentezi

Iti mai trebuie si radiatoare tip star,

http://www.dhgate.com/product/circuit-board-1w-led-aluminum-plate-led-heat/144621798.html

precum si o sursa de curent constant(cauta cu google lm317 constant current).

Starurile trebuie puse pe un mic radiator de aluminiu, functie de cat loc ai in plafoniera(nu prea este)

Ledurile le legi in serie

Mai bine iti iei banda cu led 5050, o tai la cate trei  module si scapi de toate complicatiile astea.

Edited by rinaldoparaipan

normal ca am pus rezistenta , le-am alimentat chiar la un LM317 , un alimentator facut de mine , problema este de cat sa pun rezistenta la asta ma refeream...

Eu le-aș reconsidera puterea declarată, de la 3W la maximum 1W și aș stabili curentul la maxim 300 mA prin ele.Asta ca să nu ai surprize, la ledurile ieftine puterile sunt ,,umflate,, mult. Ai schema de limitare de curent cu LM317 mai jos, împreună cu calculul rezistenței, funcție de curentul maxim dorit.Ai grijă să pui o rezistență de putere corespunzătoare curentului prin circuit.

post-179973-0-78504100-1419061287_thumb.jpg

Edited by validae

Subscriu la tot ce a spus Validae.

La puteri peste 1W driverul pasiv cu rezistenta serie nu e cea mai buna alegere, iar incarcarea de pana la maxim 1W sugerata este cam cum gandeam si eu, poate chiar mai putin, daca tu ne intrebi astfel de lucruri inseamna cai ai experienta redusa.

In plus fata de asta ti-as recomanda si LEDuri adevarate, probabil ca putei sa iei asa ceva cheltuind la fel de multi bani...