Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se poate masura lampa de stroboscop

Guest skyline_net

Recommended Posts

• Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Golem

3

• ciup

3

• adi_0106

2

• ALEKS

1

Top Posters In This Topic

Lampa de stroboscop nu e un tub cu descarcare in gaze? Notamente 2 electrozi intr-un balon de sticla cu gaz. Rezistenta intre electrozi este "rezistenta gazului". Daca reusesti sa o masori... atunci se spune ca ai masurat lampa de stroboscop in vederea testarii daca este "arsa" sau nu. Rezistenta ei este de ordinul megohmilor.Stima,ALEKS

la o lampa de stroboscop se poate arde doar filamentul ala care este pus d`ea lungul lampii .... pe care se aplica tensiunea aia maredaca acel filament este ok si lampa nu are fisuri prin care sa se poata fi scurs gazul afara - atunci e ok

• 2 weeks later...

Lampa poate arata impecabil, nearsa, nesparta, etc si totusi sa fie "moarta"-daca catozii electronoemisivi sunt epuizati.Xenon-ul din interior poate sa nu aiba presiunea corecta, deci nu poate fi folosita ca stroboscop, blitz, sau mai stiu eu ce...lampile rusesti IFK-120, dupa vreo 10 ani pierdeau tot gazul.

• 3 weeks later...

Poti face stroboscop cu LED, cu lampa cu Neon sau cu descarcare in alte gaze, cu lampa fluorescenta, dar nu poti face cu bec incandescent, deoarece acesta are o inertie prea mare.

pai LED am shi pus , deci in loc de BEC sau ce era in schema am pus un LED roshu in serie cu o rez de 100Kohm cred ca shi nu shtiu ce nu a mers bine pt ca nu intzeleg ce trebuie facut cu VDD sau VCC , nu intzeleg ce inseamna alea shi ce se intampla acolo defapt , acolo iese sau intra ? shi in cazu in care is mai multe mase(grouns) trebuie legate intre ele ? . shi inca ceva Stroboscopu ala functzioneaza in functzie de puterea ce o scoate un difuzor ca shi in cazu orgii de lumini sau functzioneaza asha singur fara nici o influentza ?

Golem si sorteh, ce verdict ii dati va rog?E un IFK120 adus de la rusi de un amic, pe vremea lu' impuscatu'. Tubul a fost luat de la magazin si adus prin 1987-88. Nu l-am bagat niciodata in vreun montaj. Dupa cum arata e bun sau bun de aruncat? :weedman:

Chestia aia alba care se vede pe la jumatatea ramurii de sus e reflexia de la blitz? Daca da, parerea mea este ca merge :weedman: . Cel mai vechi IFK pe care l-am folosit avea 15 ani. Si a mers.