Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema baleiaj vertical Monitor HP 2807A


Guest Kyro

Recommended Posts

Monitorul a avut cablajul exfoliat la mufa de semnalAm refacut conexiunile direct pe placa dar nu mai functioneaza baleiajul vertical.Poate fi din lipsa semnalului de VSYNC sau a unui VSYNC necorespunzator ?Multumesc!

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Treaba cu degetul chiar merge. Numai ca nu trebuie generalizata! Dupa ce capeti experienta iti dai seama singur unde merge sa incerci asa si unde NU TREBUIE sa faci asta.Sfatul asta e crunt pentru incepatori. Cand eram la casa pionierilor, faceam aparate de radio alimentate de la baterii. Si Profu' de electronica ne invata sa "punem limba" daca nu mergeau radiourile facute de noi, sau ca sa testam bateriile. Treaba era ca omu' ajunsese sa zica aproape la orice "pune limba".Intr-o zi s-a rupt ansa de la pistolul de lipit, am schimbat-o, dar era cam oxidata sarma si nu topea fludorul...I-am spus ca tot nu merge pistolul de lipit si el mi-a zis "pune limba" :smt118 P.S. Stiu ca e total offtopic da nu m-am putut abtine... :)

Link to comment

OfftopicTreaba cu degetu nu e chiar prima chestie care as fi recomandat-o pe un forum public... ca nu se stie niciodata cine citeste si se apuca de depanat cu degetelulOntopicProblema era altaAm primit monitorul asta de la cineva si mi-a spus ca a tot avut probleme cu cablul de semnal (monitorul pornea cu led galben - no signal), l-a reparat de cateva ori si intr-un final s-a plict si mi l-a donat)Cablajul era deteliorat si am refacut conexiunile cu un cablu nou si monitorul porneste dar fara baleiaj verticalMa interesa dak e o legatura intre semnalul VSync si baleiajul vertical pentru ca din ce am intzeles monitorul mergea perfect doar ca la mishcari ale cablului inchidea.Era bun un osciloscop aici ca experienta cu monitoarele nu prea am.Baleiajul vertical e facut cu TDA9302H si tensiunile de alimentare pe el sunt in regula

Link to comment

Treaba cu degetu nu e chiar prima chestie care as fi recomandat-o pe un forum public... ca nu se stie niciodata cine citeste si se apuca de depanat cu degetu

valabil pt. cei care stiu unde sa puna degetu(mare atentie pe care il baga in gura :smt003 ) fiindca se pot frige' sau distruge crcuitul/tranzistorii din baleiajul vertical punct.
Link to comment

Monitorul a avut cablajul exfoliat la mufa de semnalAm refacut conexiunile direct pe placa dar nu mai functioneaza baleiajul vertical.Poate fi din lipsa semnalului de VSYNC sau a unui VSYNC necorespunzator ?Multumesc!

atentie ,s-ar putea sa nu aiba legatira ,cu exfolierea !!! Se ia un aparat de masuta si se vefrifica :continuitate traseu,alimentare,polarizari,....etc. Ce mare philozofie o fi ??!!
Link to comment
Guest freshair

Eu votez pt. metoda degetului, impotriva celor care nu sunt de acord ca - metoda perturbatiilor si a capacitatilor parazite rezolva multe probleme si fara laborator! :supz:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines