Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Virus camera foto??


Guest ionut musat

Recommended Posts

Guest ionut musat

Am o camera foto samsung si din intamplare avand antivirusul pornit am descarcat pozele in calc si antivirusul poc :ai virus.Asta a gasit:deleted: virus Worm.Win32.Delf.aj File: K:\RECYCLER\RECYCLER\autorun.exe/UPXK fiind camera.Am dat inca o data si nu a mai gasit nimic.Se poate virusa o camera foto? Si cum?

Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

... din moment ce exista deja virusi de telefoane mobile... nu ar fi de mirare...

 

dar nu e cazul, nu e specific camerelor, ci... device-urilor USB cu capabilitati de stocare:

 

W32/Delf-CRK will attempt to copy itself to USB removable drives. The worm will create a autorun.inf file on the USB drive in an attempt to run itself when plugged into another computer.

un search pe google mi-a zis ca e recunoscut de kaspersky si sophos. norton nu stie de el, sau il cunoaste sub alt nume...

 

http://www.sophos.com/security/analyses/w32delfcrk.html

http://www.globalhauri.com/html/support ... WOW3000917

Link to comment

Nu mai puneti botul la prostii precum virusuri pe camera foto sau pe telefoane mobile. Teoretic calculatorul poate "incuba"acest virus pe card, dar el ruleaza dupa descarcare.Stiu ca de obicei camerele foto nu permit scrierea unor fisiere pe card, ci numai descarcarea.Virusul este un program executabil. Nu are cum sa infecteze camera foto si 90% din telefoanele mobile nu au cum sa fie virusate pentru simplul fapt ca nu ruleaza decat anumite tipuri de executabile. Aceste executabile nu pot scrie in alte fisiere si nu pot modifica softul telefonului. Doar raman blocate aiurea intr-o bucla si consuma din puterea de calcul a procesorului sau il blocheaza de tot.Cele mai intalnite probleme sunt erori de soft sau transferuri eronate ale datelor. Este adevarat ca sunt programe antivirus si pe telefoane mobile, dar asta e ceva care sa ia ochii celor naivi, precum "feromonii" vanduti pe internet pentru atragerea femeilor :weedman: Antivirusul este un program care analizeaza fisierele si compara datele cu anumite secvente de instructiuni, niste "pattern-uri", sau sabloane, astfel pune diagnosticul ca un anumit program ar putea fi infectat cu un virus. Un program poate sa nu contina virus si totusi sa apara ca fiind virusat, tot asa cum poate fi virusat si sa nu fie detectat de catre antivirus.Nu am incredere in programele antivirus deloc. Majoritatea antivirusurilor iti gasesc in calculator un virus chiar daca nu ai, si atunci cand ai unul serios (mi s-a intamplat de 2ori in 5ani) chiar nu il pot scoate, asa ca nu te baza pe ce spune un antivirus.Ia cardul si formateaza-l pe alt calculator, pe un cititor de carduri (poti incerca si la un centrau foto). Dupa aceea il bagi in camera foto si ii dai un format din camera. Daca tot iti gaseste virus scoate antivirusul.PS: Daca tot mai crezi ca antivirusul tau e bun, spune si iti dau eu un virus care sigur nu il scoti. :snakeman:

Link to comment

Unul dintre cei 2 virusi despre care spuneam ca am avut in 5 ani a fost un addware.Aceste programe sunt realizate de catre companii, nu de catre persone independente, care o fac din teribilism sau rautate.Aceste addware sunt foarte greu de detectat de catre antivirusi si nu ataca sistemul de operare in sensul blocarii, ci doar iti afiseaza reclame si iti inregistreaza activitatea la calculator, in scopul intocmirii unor rapoarte pe care le trimite la fiema mama sau unde sunt programate.Majoritatea antivirusilor nu detecteaza aceste addware si programele de protectie addware de obicei elimina numai programele simple.Probabil unul din motivele cumpararii GeCAD sau cum se chema firma care realiza RAV a fost , dincolo de eficienta antivirusului, faptul ca era mai dificil de controlat. Este foarte probabil ca firmele care fac antivirusuri sa faca si programe addware.

Link to comment

eu mai demult am fost tentat sa cred ca virusii sunt creati chiar de cei care fac antivirusi ca sa aiba ce vinde :partyman:

acum au exagerat: stiti ca unii pun pe sistem cate 2-3 antivirusi in paralel... am avut ocazia sa admir un asemenea sistem unde antivirusii se detectau reciproc ca fiind... virusi!!! :smt005 noroc ca windos nu e capabil sa acceseze partitii ext2/3 sau reiser, ca ar declara sus si tare ca "ai virusi" acolo!!! (posibil si sa aiba dreptate, inca n-am vazut virus de windows sa faca altceva decat sa moara pe tacute intr-un linux...) :smt005
Link to comment

PostPosted: Mon Jan 08, 2007 6:37 pm Post subject:

Nu mai puneti botul la prostii precum virusuri pe camera foto sau pe telefoane mobile.

sunt virusi pt telefoane. sigur!

sunt telefoane mobile ce au sistem de operare (symbian, windows...). nu-mi spune ca tu nu crezi ca ar fi virusi pentru astea :w00t:

 

eu mai demult am fost tentat sa cred ca virusii sunt creati chiar de cei care fac antivirusi ca sa aiba ce vinde

cam asta cred si eu :drac:

 

noroc ca windos nu e capabil sa acceseze partitii ext2/3

windows-ul meu acceseaza o partitie ext3. read/write. e de bine? :w00t:

Link to comment

noroc ca windos nu e capabil sa acceseze partitii ext2/3

windows-ul meu acceseaza o partitie ext3. read/write. e de bine? :w00t:
nu e bine, ca nu vorbim despre soft third party aici, ci despre ce ai pe hard imediat dupa instalarea XP-ului.si stii cum e cu windows... daca instalezi ceva nu e facut de microsoft, "nu prea vrea" sa mearga bine...
Link to comment

Vezi ce se intampla daca intrii pe situri sexy? :smt003 Foloseste dc++ pt asta :smt082 Acum lasand caterinca la o parte, ai incercat spybot search and destroy sau adaware? Astea de obicei le detecteaza. Nu mai sta fara un firewall mai de doamne-ajuta si nu trage toate executabilele pe care ti le ofera diverse situri ca bonus

Link to comment

pai: virus pe camera poate exista. dar e un abuz de limbaj. este pe card, pus acolo probabil in urma introducerii cardului intr-un cititor de carduri dintr-un PC virusat.camera virusata este imposibil pentru ca: pentru a spune ca un sistem e virusat inseamna ca el a EXECUTAT programul respectiv. pentru asta, ar trebui ca, camera sa aiba un sistem de operare compatibil cu cel de pe care s-a facut virusarea. ori eu nu am auzit de camere foto cu DOS sau WIN.ele au un sistem de operare foarte primitiv, la nivel hard si nimeni nu se oboseste sa faca virusi pentru asa ceva. de aceea NICI un virus de linux nu poate infesta WIN sau viceversa, pentru ca sunt sisteme de operare diferite. prin infestare nu ma refer la stergeri de partitii sau alte alea.singurul virus de pe camera intilnit pina acum e user-ul. :rolleyes:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines