Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat de masura model DT830B

Florin berdila

Recommended Posts

Azi am luat apratu de masura DT830B si am masura tensiunea la priza si imi arata 307volti in loc de 227 am masurat si o baterie de masina si imi arata 17vcc in loc de 12.7 il mai pot modifica?

• Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dan cod

6

• gauss

4

• Florin berdila

3

• Rx-Tx

2

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am avut si eu un exemplar de tipul acesta ieftin,care pur si simplu indica gresit pe unele game,fara sa fie din cauza bateriei.Totusi trebuie verificata intai aceasta posibilitate.De reparat,nu prea ai ce si de fapt nu merita efortul.Poti lua altul,am avut si exemplare care indicau corect,desi erau tot din gama asta de pret.

Azi am luat apratu de masura DT830B si am masura tensiunea la priza si imi arata 307volti in loc de 227 am masurat si o baterie de masina si imi arata 17vcc in loc de 12.7 il mai pot modifica?

daca l-ati adus de undeva de afara de la rece si at inceput sa masurati cu el imediat ce ati intrat in casa ...e posibil ca aparatul sa se fi aburit...si toate masuratorile sa o ia razna!

daca nu sa defectat nimic in el ...o sa-si revina intr-o  ora doua daca il lasati sa se acomodeze cu temperatura camerei....

bineinteles ca aparatele de genul asta ...pot fi defecte din fabricatie!...multe din ele sunt doar niste gunoaie!

ce sa le mai ceri? la pretul de 10 lei !?

Cand n-ai bani si trebuie sa te carpesti mai cumperi si 'prastii ' cum spune colegul dan cod...dar sunt prastii si ...prastii !  aveti un exemplu in poza de mai jos...intre cele doua, UNI-T este net superior iar pretul este comparabil cu al celuilalt...singura problema cu UNI-T-ul este bateria de alimentare , foloseste din aceea de 12V ca la telecomenzile auto dar , ca anduranta este superioara bateriei de 9V clasice...

post-228380-0-71973500-1418245265_thumb.jpg

Nu chiar...am si eu Uni-T UT20B, si DT830- marca "Alda"-e tot Uni-T si acesta in interior, conform prospectelor, UT20B-ul are precizie +/- 2,5%, iar DT830-ul -1%, deci e de 2,5X mai precis DT-ul. :rade:

Ambele arata cat de cat corect =/-40mV diferenta pe scala de 20V, poate si fiindca DT-ul e mai "spalat" decat cele din piete. A costat 5$ in 1997, si functioneaza perfect, desi a fost folosit intens intr-o perioada, pana prin 2000.

In cazul de fata, eroarea e atat de mare incat ori e "prajit" acel DT830, ori semireglabilul e dat peste cap-asta, intr-adevar e un plus pentru UT20B, ca nu are nici un semireglabil.

Fa o poza clara cu interiorul aparatului sa vedem daca ai vreo posibilitate de reglaj.Eu am o ragalie deasta de aparat si merge bine mersi de aproape 10 ani ! I-am zburat siguranta de cateva ori, am masurat si 12V pe gama de ohmetru si a scapat...i-am schimbat o rezistenta si merge...il lasa carcasa si contactele azi maine insa electronica e ok si permite ceva reglaje pt ajustarea preciziei. 

Mai am unul mai vechi dar e bateria goalamai poti face ceva cu o baterie goala sau cum se incarca?

Sa cumperi alta buna, nu poti incarca o baterie pt ca nu iti permite chimia acesteia... Poti incerca insa o sa curga lichid din ea si nu faci decat sa iti dai de lucru.Daca ai posibilitatea, as recomanda intai sa mergi la magazinul unde ai cumparat aparatul si sa ceri sa ti-l schimbe. Atata timp cat comerciantul e unul legal, trebuie sa se supuna legislatiei care permite cumparatorului sa schimbe un produs de care nu este multumit in maxim 30 de zile de la achizitie.Ultimul edit :limb: De ceva timp mi-am cumparat inca o jucarie, un DT-182 cu intentia de a-l face bucati si a-l folosi pe post de voltmetru de panou pentru o sursa reglabila home made mai simplista insa jucaria arata destul de bine si nu m-am indurat sa-l tai in doua, l-am pus langa sursa si am scos alimentare separata pt a-l alimenta. In total am 3 aparate deastea ( DT 830, DT 838, DT 182) ieftine si isi fac treaba + un analogic UM-112B

DT 182 e ideal pt hobby insa total nerecomandat pt masurat curenti si tensiuni de retea... e o jucarie prea mica si am intotdeauna retinere in a o folosi la tensiuni mari chiar daca pe el scrie 500V, nu-l ajuta firele.

Edited by Rx-Tx

99% din multimetre foloseste ci. ICL 7106 (3 1/2 digiti) sau cipuri cu acest integrat

ce ai tu florine sunt stifturi chinezesti

stringe bani si cumpara un multimetru ca lumea

userul mirceaacra avea la vinzare scule bune UNIT-250 ron , cauta pe forum

poate in curind v-a apare un meserias care v-a "incropi" cu un microcontroler un multimetru , asa cum s-a intimplat si cu supermultitester

daca as avea cunostinte de programare m-as apuca chiar eu , dar asa asteptam pe cei mai tineri si mai destepti

Pentru un utilizator care nu il foloseste in scop metrologic, un aparat de 10 lei e foarte OK. Costa cit o baterie de calitate asa ca poate fi aruncat la epuizarea bateriei si lua altul nou.

Și eu tot numai chinezării ieftine am folosit, deși recunosc că mă mănîncă să iau unu cît de cît mai breaz.

Se poate umbla la semireglabilul de la tensiunea de referință, deși e ciudat să fie în halu ăsta de dereglat. Să nu fie vreo rezistență din divizor razna. Parcă 1V ar trebui să fie Vref, măsurabil între cursorul semireglabilului și masa de intrare.

Edited by XAN77