Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pentru pasionatii de lampi


Recommended Posts

  • Replies 27
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest RazvanVoicu

Impresionant, nu am cuvinte, pur si simplu e IMPRESIONANT, iar pt cei care simt la fel ... nush mie unul la final cel putin cand ascultau fragmentele alea si traiau ceea ce se asculta... nush am avut asa o emotie puternica, nu pot explica, FELICITARI PT TOPIC, MINUNAT! PS cum sa iau si eu filmuletul ala? sa il pun pe un CD sau daca mai veti cunostinta de documentare etc de genul acesta ?

Link to comment

foarte interesant filmuletul!impresionanta dotarea audiofila a "norocosilor"; numai ca mai spre sfarsitul filmului, cand fiecare a inceput sa dea cate o suma, ramai fara cuvinte frate la cati bani au bagat aia in scule! sute de mii de euro!get real man! stop dreaming! :tonqe:

Link to comment

A se evidentia faptul ca majoritatea din cei prezentati nu erau electronisti,

pentru ei este simplu, fiecare componenta se cumpara, dar se poate obtine

calitate si la bani mai putini dar in schimb mai multa munca.

A se vedea monoblocurile lui felixx de aici :

http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=14511

A se consulta VTP care a realizat multe incinte ( difuzoare de firma restul home-made)

si ale caror raspuns in frecventa si rezonanta se compara cu

boxe HI-FI de la firme cu renume si preturi pe masura.

Viseaza! dar cauta calea reala de a-ti infaptui visele.

Link to comment

A se evidentia faptul ca majoritatea din cei prezentati nu erau electronisti ...

Normal, altfel nici un electronist cu capul pe umeri si care stie ce este inauntrul unora dintre aparatele respective nu ar plati atatia bani pe ele!!! Uneori, a sti/cunoaste poate constitui un dezavantaj si in aceste cazuri este intradevar valabila vorba "Fericiti cei saraci cu duhul"... mai bine sa nu stii si astfel poti fi fericit...
Link to comment
  • 1 month later...

A se evidentia faptul ca majoritatea din cei prezentati nu erau electronisti ...

Normal, altfel nici un electronist cu capul pe umeri si care stie ce este inauntrul unora dintre aparatele respective nu ar plati atatia bani pe ele!!! Uneori, a sti/cunoaste poate constitui un dezavantaj si in aceste cazuri este intradevar valabila vorba "Fericiti cei saraci cu duhul"... mai bine sa nu stii si astfel poti fi fericit...
Gresesti profund! Cei mai multi au pe site-ul lor o "istorie" a sistemelor avute! Majoritatea au bricolat si bricoleaza puternic aparatura proprie, dar, tocmai pentru ca sunt de profesii diverse, intai se documenteaza puternic si apoi actioneaza. Faptul ca au un suport financiar bun ii fac sa acceada la produse scumpe, dar, oricat ar parea de absurd, e mult mai greu sa faci un amp. simplu, cu 20 de componente, cu tuburi, si mult mai usor sa faci o paranghelie HI HI END cu o galeata de componente chinezesti! E infinit mai greu sa bricolezi un horn sau un pick-up scump decat sa "tunezi" aparatura de serie , cu rezultate inchipuite, schimband electroliticii sau doua operationale! Cred ca emiti pareri nefondate, lucru de altfel obisnuit pe forum! :goodman: Dar opiniile astea trag inapoi, doar sutul in cur forteaza pe oricine sa faca un pas inainte.In tara lor am avut ocazia sa intalnesc multi melomani, intre care si un membru al aceastui club de la Salonic. Fara a dispune de resurse materiale mari, tot avea un sistem impresionant, pe care, aici s-ar plati peste 100.000 euro! Iar amplificatorul, incintele si pick-up-ul erau bricolate puternic, part intregi fiind reconstruite. Omul era .......un sarac cu duhul, profesor de literatura si istorie antica.!La noi inca prevaleaza ideea ca nimeni nu poate depasi JBL 100 sau mai stiu eu ce stupiditate, ca trebuie sa fii savant, oricum nu roman, ca sa poti lipi doua sarme, altfel lipitura nu e audiofila. Conceptia este raspandita atat la cei care nu se pricep cat si la cei care se pricep sa faca ceva, dar nu au taria de a sustine ceva. Mentalitate pur romaneasca!
Link to comment

La noi inca prevaleaza ideea ca nimeni nu poate depasi JBL 100 sau mai stiu eu ce stupiditate, ca trebuie sa fii savant, oricum nu roman, ca sa poti lipi doua sarme, altfel lipitura nu e audiofila. Conceptia este raspandita atat la cei care nu se pricep cat si la cei care se pricep sa faca ceva, dar nu au taria de a sustine ceva. Mentalitate pur romaneasca!

Corect! As vrea sa aduc o mica complectare. Au fost la moda ca etaloane in audio diverse firme, anii 80 cu Akai, de la cele mai simple (majoritatea cumparate din ''Shop''uri) pina la unele medii calitativ, singura exceptie fiind poate magnetofonul GX747DBX, dupa 1990 daca nu aveai o raspandula de Technics nu se uita ''stupid people'' la tine, chiar daca erau lucrate cu picioarele si te cazneai o gramada ca sa o repari cind se strica. :smt003
Link to comment

Si eu sunt nostalgic, dar nu-mi spuneti de Technics ca erau rapandule!Am vandut casete in targ dupa '90 si erau singurele deck-uri care mergeau iarna la -20 grade, acoperite cu zapada, si vara la +50 pe capota masinii! Cate 10-20 ore in aer liber (veneam simbata seara si plecam duminica seara) mergeau non-stop. Erau de casa si totusi inregistram cu ele cam 20 de ore pe zi si inca mergeau perfect dupa 6-luni, un an, cand le vindeam...Si nici nu erau super scumpe. Am tot respectul pentru Technics.

Link to comment

Ar fi trebuit sa spun mai clar ca e vorba de amplifuri, celelalte produse conexe lor variaza calitativ si ca rezistenta de la o serie la alta si de la o firma la alta. Nici o firma nu a excelat in toata gama, dar s-au creeat legende prin popor in legatura cu una sau alta. Cind am ajuns sa desfac cite o ''legenda'' am ramas mirat de continut si defecte.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines