Guest mariush29 Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 salut am leconul asta si nu mai incalzeste ce trebuie sa fac Link to comment
Mircel Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 salut am leconul asta si nu mai incalzeste ce trebuie sa fac Tu ce ai făcut până să scrii aici? Ai măsurat cablul? Ai verificat întrerupătorul? Rezistența electrică de încălzire mai are continuitate? Link to comment
zal Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Dacă nu mă înşel, în acel ''întrerupător'' e de fapt un microcontact care şuntează o diodă 1N4007, rezistenţa fiind alimentată în mod normal prin ea, deci la o tensiune mai mică şi cu 220V prin apăsarea ''întrerupătorului''. Cel puţin aşa e la al meu. Link to comment
bobo Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 chiar ma intrebam cum de se incalzeste asa repede rezistenta la apasarea butonului(intrerupatorului) timp de cateva secunde. practic rezistenta este permanent alimentata prin acea dioda iar cand se doreste incalzirea brusca se sunteaza dioda prin apasarea butonului. am redus puterea unui letcon cu o dioda serie cu rezistenta montata in stecher. Link to comment
Recommended Posts