Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pot recalibra acest aparat?

Faker

Recommended Posts

Va salut. 

As avea nevoie de putin ajutot pt recalibrarea unui miliampermetru regulator. Cum nu am gasit nicaieri unul romanesc 1ARE 192 va trebui cumva sa-l recalibrez pe asta ce l-am scos dintr-o etuva de laborator.

Are scala pana la 1600 grade, eu as vrea sa tai un zero ca sa ramana 160 grade. Bine, il voi folosi intre plajele 40-80 grade. 

Asta romanesc 1ARE 192 e mult mai simplu practic il alimentezi la 220V , pozitionezi sonda de temp si gata. Cel ce l-am demontat pare mult mai complicat si nu prea stiu de unde sa incep.

Prima data ar fi nevoie de o sonda de temp care nu sa mai putut recupera din etuva (un fir lung de vreo 15cm extrem de subtire care era bagat intr-o teava ceramica care la demontare sa facut tzandari) si in al doilea rand nu reusesc sa deslusesc schema.

Miliampermetrul e conectat intre doua module, un modul ce contine niste bobine si un traf, celalalt e practic ca o doza in tencuiala care la randul ei contine niste bobine intre bornele de alimentare, de la sonda, etc.

Nu stiu cat am fost de explicit dar am incercat sa fac niste poze, nus ele prea clare dar sper sa se inteleaga despre ce e vorba.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

post-183679-0-97608600-1416336982_thumb.jpg

post-183679-0-35329800-1416336992_thumb.jpg

post-183679-0-23768800-1416337004_thumb.jpg

Edited by Faker
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Faker

3

• Fulgerik

1

• dan cod

1

• leoncris

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ce vrei sa faci nu este posibil, aparatul prezentat este o bijuterie si nu poate fi modificat deecat cu costuri foarte mari. Nu merita modificat, este mult mai bine sa-l pastrezi asa cum este. Nu prea inteleg ce functie spui tu ca avea in acea etuva dar din cate vad este doar un termometru cu termocuplu.

Pentru aplicatia ce doresti sa o pui in practica iti recomand un regulator digital modern de tip TTM-004 sau similar.

Pana la 80 de grade foloseste un termostat cu contact . Cauta la magazinele de instalatii ( incalziri , centrale termice ) , au o tija capilara destul de lunga , si contacte de 10 amperi ( n . i . , n . d . ) . Sant piese de schimb pentrun boilere , sau independente , pentru automatizari . Cauta italienesti , sant unele cu carcasa si buton portocaliu . Sant mai de calitate ...

Edited by gauss

pentru etalonarea aparatelor de masurat temperatura se folosesc amestecuri unde este un echilibru de faze, de exemplu apa+gheata la 0°C, apa la punctul de fierbere la 100°C, bineinteles, distilata, presiune atmosferica normala.

Altfel, poti folosi un alt intrument, de referinta.

Nu reusesc sa inteleg ce este instrumentul rotund, seamana cu un transmitator de temperatura, dar nu vad nici un circuit electronic. Sunt 3 senzori si atat ?