Faker Posted November 18, 2014 Share Posted November 18, 2014 (edited) Va salut. As avea nevoie de putin ajutot pt recalibrarea unui miliampermetru regulator. Cum nu am gasit nicaieri unul romanesc 1ARE 192 va trebui cumva sa-l recalibrez pe asta ce l-am scos dintr-o etuva de laborator. Are scala pana la 1600 grade, eu as vrea sa tai un zero ca sa ramana 160 grade. Bine, il voi folosi intre plajele 40-80 grade. Asta romanesc 1ARE 192 e mult mai simplu practic il alimentezi la 220V , pozitionezi sonda de temp si gata. Cel ce l-am demontat pare mult mai complicat si nu prea stiu de unde sa incep. Prima data ar fi nevoie de o sonda de temp care nu sa mai putut recupera din etuva (un fir lung de vreo 15cm extrem de subtire care era bagat intr-o teava ceramica care la demontare sa facut tzandari) si in al doilea rand nu reusesc sa deslusesc schema. Miliampermetrul e conectat intre doua module, un modul ce contine niste bobine si un traf, celalalt e practic ca o doza in tencuiala care la randul ei contine niste bobine intre bornele de alimentare, de la sonda, etc. Nu stiu cat am fost de explicit dar am incercat sa fac niste poze, nus ele prea clare dar sper sa se inteleaga despre ce e vorba. Edited November 18, 2014 by Faker Link to comment
dan cod Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 De fapt vrei sa masori temperaturi cu el?Daca da se poate calibra daca ai un etalon. Link to comment
Faker Posted November 25, 2014 Author Share Posted November 25, 2014 Da, vreau sa masor temperatura si sa comand niste relee pt pompele de la o incalzire Link to comment
Fulgerik Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 Ce vrei sa faci nu este posibil, aparatul prezentat este o bijuterie si nu poate fi modificat deecat cu costuri foarte mari. Nu merita modificat, este mult mai bine sa-l pastrezi asa cum este. Nu prea inteleg ce functie spui tu ca avea in acea etuva dar din cate vad este doar un termometru cu termocuplu. Pentru aplicatia ce doresti sa o pui in practica iti recomand un regulator digital modern de tip TTM-004 sau similar. Link to comment
leoncris Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Cel mai simplu , folosesti un Termometru de cuptor MZTRPC001 sau echivalent. Link to comment
gauss Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 (edited) Pana la 80 de grade foloseste un termostat cu contact . Cauta la magazinele de instalatii ( incalziri , centrale termice ) , au o tija capilara destul de lunga , si contacte de 10 amperi ( n . i . , n . d . ) . Sant piese de schimb pentrun boilere , sau independente , pentru automatizari . Cauta italienesti , sant unele cu carcasa si buton portocaliu . Sant mai de calitate ... Edited November 26, 2014 by gauss Link to comment
one Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 pentru etalonarea aparatelor de masurat temperatura se folosesc amestecuri unde este un echilibru de faze, de exemplu apa+gheata la 0°C, apa la punctul de fierbere la 100°C, bineinteles, distilata, presiune atmosferica normala. Altfel, poti folosi un alt intrument, de referinta. Nu reusesc sa inteleg ce este instrumentul rotund, seamana cu un transmitator de temperatura, dar nu vad nici un circuit electronic. Sunt 3 senzori si atat ? Link to comment
Recommended Posts