Solim Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 Am un P4 acer aspire 3633 WLMi si am conectat cablu de net la el,da nu am netu!Au mai venit 2 la mine sa vade de ce,dar nu au stiut.Au zis ca trebe facute niste setari. Cine ma ajuta? Link to comment
Gizmo Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 pai daca nu corespunde mac-u placii de retea e normal sa nu mearga. Link to comment
Blind Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 Pune acelasi ip si acelasi mac ca ale calculatorului si o sa-ti mearga.mac-ul il schimbi de la proprietatile placii de retea (network address). Vezi sa ai instalate driverele de pe situl sis (ca sis cred ca e) si nu cele din windows pt ca nu iti permit configurarea detaliata. Link to comment
Solim Posted December 27, 2006 Author Share Posted December 27, 2006 Blind, mi-e mai greu sa fac ce zici ca e in germana,e windowsu original.Despre ce sis vorbesti u? Link to comment
dividivus Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 Daca esti pe RDS atunci nu va merge, doar daca conectezi la modem prin USB. Link to comment
Solim Posted December 27, 2006 Author Share Posted December 27, 2006 Sunt pe UPC.Nu ai putea sami spui in ce sa intru,toate manevrele, si am sa fac eu si sa vad ce iasa.Mersi anticipat Link to comment
dividivus Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 Eu ma referam la faptul ca de exemplu la RDS cu abonamentul normal poti inregistra doar un singur calculator. Si eu am vrut sa conectez laptopul, nu mergea de pe LAN, am telefonat la ei si mi-au zis ca nu mai pot inregistra inca un calculator, dar daca conectez prin uSB (modemul are si mufa USB) atunci va merge si avea dreptate. Link to comment
Solim Posted December 27, 2006 Author Share Posted December 27, 2006 Cine imi poate spune ce sa fac ca sami mearga internetu pe laptop din atatia straluciti????? Link to comment
pavcostel Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Ti-a raspuns deja Blind. Fa cum a spus si va merge. iei proprietatile conexiunii din bara, schimbi MAC-ul placii de retea si pui acelasi IP. Nici nu trebuie sa stii germana, cifrele sunt arabe!Bafta,Costel Link to comment
gaby Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Sau suna ISP-istul si cere-i sfatul. Link to comment
Solim Posted December 28, 2006 Author Share Posted December 28, 2006 In bara nu am nici un fel de proprietati (sau te referi la icoana aia cu alcilatoarele alea 2 ?adica network connections?) Si nu stiu ce e ala MAC,ziceti-mi si mie! Link to comment
MifTy Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 MAC e adresa hardware (teoretic) unica a placii de retea.un grup de cifre in hexa, luate cate 2 si despartite de ":"... 6 sau 8 grupe de cate 2 cifre, parca...majoritatea retelelor de cartier/bloc folosesc autentificarea atat pe IP cat si pe MAC pentru "dat net", si se pare ca si RDS/UPC au adoptat solutia...(am zis teoretic unica pentru ca unele placi de retea vin pe langa drivere si cu niste mici executabile de DOS care permit schimbarea ei... exemplul tipic: banalele Realtek-uri, cele pentru slot PCI, nu alea integrate, alea habar n-am daca permit treaba...)in bara nu ai proprietati, dar ai iconul/icoanele indicatoare de conectare, default, alea apar doar daca nu ai conexiune activa, si dispar daca conexiunea asociata e activa, poti modifica asta din properties ca sa fie invers...hm... m-am uitat pe net sa vad ce fel de placa de retea ai tu acolo, nu zice nimic inafara de 10/100, adica o placa de retea banala, iar pe mine ma interesa chipsetul... uita-te in administratorul hardware (rigt-clic pe my computer/properties/hardware... nu mai stiu ca de o luna nu mai am windows pe hard... cauta lista componentelor), si uita-te daca e recunoscuta placa, si daca nu are semne de exclamare pe langa ea.minunea ta de laptop mai are si wifi 802.11b, si modem, verifica sa nu se bage peste retea...in cel mai rau caz, ia o cheie wifi pe usb, si foloseste desktopul ca proxy... gasesti pe net indicatii despre cum faci asta... (adica te legi cu laptopul la desktop prin wifi, si "imparti" netul cu el...) Link to comment
vlad_2770 Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 deci te duci la icoana aia din dreapta desktop-ului jos unde este si ceasul, dai click pe ea si iti va apare o fereastra (in engleza sus iti apare scris titlul Local Area Connection Status deci poti cauta sa o traduci in germana daca ai nevoie) care are in partea de jos doua butoane, primul Properties al doilea Disable. Dai click pe primul buton si iti va apare o a doua fereastra. In cea de a doua fereastra ai sus trei optiuni, sub acest meniu ai un TextBox unde este scris numele placi de retea si in dreapta acestui textbox ai un buton Configure. Apesi pe acest buton si fereastra aparuta ai sus un meniu cu patru optiuni. Selectezi a doua optiune (Advanced) si vei vedea doua textbox-uri. Unul mai lung, in partea stinga in care sunt scrise de la 3 rinduri la placile simple pina la 12-13 poate la placile de firma. Cauti printre acele rinduri NetworkAddress si selectezi cu un click al mouse-ului pe aceasta optiune. In textbox-ul din dreapta sub txtul Value introduci un sir de cifre si caractere ce reprezinta adresa MAC a placii de pe computerul care este legat la internet (ca sa aflii aceasta adresa, te duci pe computerul care merge la internet, lansezi din meniul Start, optiunea Run command promter-ul tastind ori cmd ori command. iti va apare fereastra neagra dos in care vei tasta ipconfig /all si iti va apare pe ecran citeva rinduri. pe un rind vei vedea scris Physical Address apoi ....................... si apoi un numar format din cifre si litere, grupate doua cite doua de forrma urmatoare 00-80-AA-BF-00-10, care este adresa MAC. aceasta valoare o vei scrie in textbox-ul dar fara liniute intre numere si litere (ex. pentru adresa de mai sus 0080AABF0010 apoi pesi pe butonul OK. Cind ai dat comanda ipconfig /all vei gasi mai multe date pe care va trebui sa le scrii pe o hartie. Vei nota deci adresa de IP care trebuie sa o completezi pe lapotp, asa ca o vei scrie si pe aia pe hartie. Va fi forma a patru grupe de cifre formate maxim din 3 cifre si minim dintr-o cifra (ex. 192.168.0.2). Apoi vei nota Subnet Mask, Default Gateway si DNS Servers. Cu aceste numere copiate revii la primul pas cu deschiderea iconitei din coltul din dreapta jos, click pe butonul Properties, DIn lista ce se afla in mijlocul ferestrei, selctezi optiunea Internet Protocol (TCP/IP) si apesi pe butonul properties ce se afla dedesupt in partea dreapta si acolo scrii valorile notate anterior pe hartie. Dupa completare, dai OK , inca o data OK si ar trebui sa mearga. Nu ti-am scris foarte detaliat, dar sper sa intelegi. Daca nu mai pune intrebari unde te-ai poticnit. Link to comment
Solim Posted December 28, 2006 Author Share Posted December 28, 2006 in cel mai rau caz, ia o cheie wifi pe usb, si foloseste desktopul ca proxy... gasesti pe net indicatii despre cum faci asta... (adica te legi cu laptopul la desktop prin wifi, si "imparti" netul cu el...)Sorry dar Nu inteleg,cum adica ma leg cu laptopu la desktop?ce treaba are cu desktopu..? :rolleyes: Link to comment
MifTy Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 am spus deja: îl foloseşti ca proxy!!e cel mai simplu, pentru tine!! :yawinkle:să-ţi explic mai clar: de pe desktop ai net, da?? pe laptop ai deja inclus un device fără fir, aka wifi, iei un adaptor d'ăla usb2wifi, pentru desktop, setezi să se comporte ca proxy, şi setezi laptopul să folosească treaba asta pentru conectare la internet. problema ar fi că dacă desktopul nu merge, nu merge nici netul pe laptopul tău...(din câte am văzut pe net, acerul ăsta nu se comercializează în .ro...) Link to comment
Recommended Posts