Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

codul culorilor

neinvins

Recommended Posts

am un sac de rezistori si chiar nu am vreme sa ii masor pe toti .. nu puteti sa imi dati ceva documentatie in legatura cu codul culorilor??sa le recunosc macar in jurul unei valorimultumesc

• Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• neinvins

4

• Extasy2525

1

• blackthorium

1

• jozsef46

1

am eu un program care iti calculeaza direct....fara sa stai sa mai iti pui capul la contributie foarte mult....atatea calcule la atatea rezistente o sa te zapacesti....o sa il pun ceva mai tarziu ca acum nu sunt acasa si aici nu il am......daca e poti sa il cauti si tu.....colorcod.exe ebafta

... eu găsisem la un moment dat un script de bash (interactiv!) care-ţi cerea succesiunea benzilor şi-ţi dădea valoarea...(oricum, mie mi-ar fi uşor să recreez scriptul ăla, sau numai să mă joc puţin cu .bashrc să-mi scoată valorile color...)

Cand ai un pumn de rezistente si ai nevoie doar de o valoare, in codul culorilor este mai usor de gasit.Trebuie putina practica si o sa le identifici instantaneu, doar folosesti cel mai performant computer. :smt003

• 2 years later...

DAR un program imi puteti sugera in care sa pot calcula cinci bare de culori de exemplu 0,22 omh tot am cautat dar numa program de patru bare sunt va rog :sparge:

Nu-i diferenta mare intre 4 bare si 5 la codul culorilor.Singura diferenta este adaugarea inca unei cifre:Daca la codul culorilor cu 4 bare ai: prima bara= prima cifra, a doua bara= a doua cifra, a treia bara= factor de multiplicare, a patra bara= tolerantaAtunci la codul cu 5 bare ai: prima bara= prima cifra, a doua bara= a doua cifra, a treia bara= a treia cifra, a patra bara= factor de multiplicare, a cincea bara= toleranta.EXEMPLU:Daca din patru bare pentru 1K ai ordinea uramatoare MARO--NEGRU--ROSU atunci pentru cele cu 5 bare ai MARO--NEGRU--NEGRU--MAROApropo a patra respectiv a cincea bara de pe rezistoare sun pentru valoarea tolerantei, valoarea efectiva a rezistentei sunt primele 3 respectiv 4 bare.P.S. Totusi incearca sa inveti pe derost acest cod al culorilor, o sa te ajute, iti spun din proprie experienta.Cu respect Sergiu.