Guest catalin2187 Posted December 26, 2006 Share Posted December 26, 2006 sal,am un pc cu placa audio on board si o statie cu tda7294.ieri statia era legata pe un singur canal la pc si in timp ce ascultam muzica s-a auzit un poc in boxe si muzica a inceput sa se auda f incet .am inceput sa verific conexiunile si am descoperit ca pe un canal nu se aude muzica iar pe celalalt se aude.statia nu are nimic,insa semnalul din placa audio...nu iese decat pe un canal si nu ca inainte..ci mai distorsionat.am reinstalat driverul si winapul.problema persista.daca schimb setarea si il pun ca 5.1,satelitul stanga fata nu se aude....credeti ca sa ars placa de sunet?cu stima Link to comment
one Posted December 26, 2006 Share Posted December 26, 2006 1. Esti sigur ca statia nu are nimic? Ai inversat intrarile stanga-dreapta?2. Ai pus o pereche de casti pe iesirea placii sa vezi daca se aude la fel?3. Da, se poate arde placa si in acest caz e mai simplu sa cumperi alta decat sa o repari pe cea onboard. Link to comment
Ciprian Alexandrescu Posted January 4, 2007 Share Posted January 4, 2007 Fi foarte atent cu placile onboard legate la amplificatoare .Trebuie sa ai masa legata la carcasa in prealabil sau statia sa aiba impamantare.Altfel ai sanse foarte mari sa arzi placa onboard. Link to comment
Guest danutgalati81 Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Fi foarte atent cu placile onboard legate la amplificatoare .Trebuie sa ai masa legata la carcasa in prealabil sau statia sa aiba impamantare.Altfel ai sanse foarte mari sa arzi placa onboard.nu-i cam periculos?(astept raspuns. nu e intrebare intrebatoare ) Link to comment
Bogdantog Posted March 25, 2007 Share Posted March 25, 2007 legat de aceasta intamplare daca momentan am un amplificator mono si il leg pe un singur canal cu celalalt canal ce sa fac? sa dau numi balansul pe cel care-i amplificatorul si sa il las in aer pe cel nelegat sau cum pentru a fi sigur ca nu patesc acelasi lucru? Link to comment
Blind Posted March 25, 2007 Share Posted March 25, 2007 Fa-ti dintr-un tl072 un amplificator cu amplificarea 1 si intercaleaza-l intre placa de sunet si amplificator; si pune un potentiometru la intrarea in statie. (eu asa as face...nu stiu cat de buna e ideea asta) Inca o idee ar fi separarea galvanica cu transformator (defapt cate unul pe canal)...insa nu am nici cel mai mic habar de cum ar trebui sa fie tolele. In orice caz, raportul spirelor trebuie sa fie 1:1 iar sarma de diametru mic si bobinata destul incat sa ai o impedanta de aprox 200omuleti (cam atat au castile parca) PS: catalin2187 aveai cumva si un modul de balans la statia ta, recuperat dintr-un amplificator mai vechi? Esti sigur ca nu ai reusit din gresala sa legi in scurt canalul nefolosit? Ai condensatori pe intrarea amplificatorului, ca sa nu savurezi cc in placa de baza? Link to comment
Recommended Posts