Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem pc 2.1 alte difuzoare, acelasi subwoofer


cristitranca

Recommended Posts

Vreau sa fac dintr-un sistem altec lansing 221 un alt sistem audio. Am primit 2 difuzoare de 360W(nu RMS, nici PMPO)Domotec pe 4 ohmi si o sa folosesc de la sitemul vechi doar subwooferul. Acum am si eu o intrebare: care este ordinea de amplasare a urmatoarelor intr-un lant acustic: corecotr de ton, preamplificator, amplificator, filtru subwooferMentionez ca sursa semnalului vinede la o placa audio de PC. Pe langa ce va rog anterior in legatura cu lantul acustic, v-as mai ruga, daca aveti, vreo schema pentru a face subwooferul sa functioneze(sa dea doar "bum bum" nu si vorbe. Am observat ca ansamlul electronic al sistemului audio cumparatnu are bobine, daca aveti vreo schema de filtru de subwoofer fara bobine ar fi perfect.

Link to comment
  • 3 weeks later...
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Cel mai simplu e sa pui un condesator de 100uF/50v la bornele wooferului.

ASta e reteta buna ori de ars amplificatoare ori de puscat condensatori. :toimonster: Condensator singur poti folosi doar in serie cu satelitii ca sa ii scuteasca de bas.S-a mai discutat despre filtre active si pasive pe forum. Cauta.
Link to comment
  • 3 weeks later...

Vreau sa fac dintr-un sistem altec lansing 221 un alt sistem audio. Am primit 2 difuzoare de 360W(nu RMS, nici PMPO)Domotec pe 4 ohmi si o sa folosesc de la sitemul vechi doar subwooferul. Acum am si eu o intrebare: care este ordinea de amplasare a urmatoarelor intr-un lant acustic: corecotr de ton, preamplificator, amplificator, filtru subwoofer

Mentionez ca sursa semnalului vinede la o placa audio de PC.

Pe langa ce va rog anterior in legatura cu lantul acustic, v-as mai ruga, daca aveti, vreo schema pentru a face subwooferul sa functioneze(sa dea doar "bum bum" nu si vorbe. Am observat ca ansamlul electronic al sistemului audio cumparatnu are bobine, daca aveti vreo schema de filtru de subwoofer fara bobine ar fi perfect.

preamplificator > corector de ton > amplificator > filtre > difuzoare...

 

sau

 

preamplificator > filtre de semnal > amplificatoare medii, inalte si sub (medii si inalte stereo, pentru sub mono. poti adauga inca un amp stereo pentru frecventele intre medii si sub, dar doar daca ai o ureche asa fina sa sesizezi lipsa.) > difuzoare.

 

a doua versiune e sensibil mai scumpa.

dar daca asta nu conteaza, si esti interesat doar sa sune bine, fa-o.

 

cat despre filtru de sub fara bobine... poti incerca cu rezistente, dar s-ar putea sa nu mearga (rezistente bobinate nu se mai fac de ani de zile...)

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines