Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema licurici alimentat la 220

Recommended Posts

SalutAs avea nevoie de schema unui stabilizator de tensiune de la 220 la vreo 3-12Vcc aprox 50mA. facuta din comp pasive si daca aveti si schema unui licurici cu un sg led va rog postati`o si pe aia.Multumesc!

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Yo4You

2

• niq_ro

1

• Craciun

1

• q_acdc

1

Top Posters In This Topic

Licuriciul vreau sa fie cu un sg led (din ala albastrau de la bricheta),te rog posteaza schema stabilizatorului de tens pe care ai folosit`o la licuriciu tau.Multumesc

Daca vrei "licurici" adica sa palpaie e mai complicat.Daca vrei ca LED-ul sa stea aprins cand e tensiune la priza e simplu: un condensator, o dioda, o rezistenta si LED-ul inseriate si montate in paralel pe priza. Calculul il faci pentru un curent prin LED de 20mA si o tensiune de 1,5V , iar rezistenta poate lipsi daca gasesti exact condul ce reiese din calcul. Succes!

UNde vrei sa amplasezi licuriciul avand in vedere ca e cam mare la dimensiuni eu mi-am facut unu cu 2 leduri il locul intrerupatorului de la prelugitor Daca ai de gand sa il bagi in intrerupator nu cred ca are sa iti iasa :goodman:Exista si transformatorase f mici cauta ca gasesti :smt003

la ce vrei tu sa faci, poti folosi un alimentator de Nokia sau un alimentator din comert..costa 5lei si ai rezolvat problema, daca vrei sa construiesti.. iti trebuie transformator, punte redresoare, condnesator de filtraj .. e suficient pentru aplicatia ta

eu m-am gandit la ceva mai simplu, care ocupa mai putin spatiu . 2-3 pese....si gata toata treaba oricum cred ca mi-am gasit si sg raspuns la intrebariva mltumesc