Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplifi cu tda2003 - baraie

Guest demeter

Recommended Posts

Guest demeter

Am facut amplificatorul cu tda2003 si pe langa muzica se aude un barait-tare! Ce sa fac? e vreo problema ca in loc de 10uF-3v am pus unul de 10uF-50v? Astept raspuns! Multumesc

• Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Salut! Din ce sursa il alimentezi? Daca-l alimentezi dintr-o sursa cu transformator, vezi sa ai condensatori de filtraj mari >4700 uF.Cablurile de pe intrare sunt ecranate?Daca nu, pune cabluri ecranate.Ce sursa de semnal folosesti? Ai grija la buclele de masa...Nu e nimic daca ai pus condensatorul ala la tensiune mai mare. Succes& sarbatori fericite.

Guest demeter

Salut!Am pus un transformator de 9v la 0.3A cu redresare si la redresaream pus un condensator de 2200uF-25v. Si mi-a spus cineva ca 2200uF-25v e de ajuns! Cablurile de la intrare nu sunt ecranate si sursa de semnal vine din calculator! Si o intrebare: care sunt buclele de masa si ce tre sa fac cu ele?

Guest demeter

Nu am rezolvat problema!Dar nici nu o abandonez pana nu o fac!Inainte mergea(se audea muzica cu un barait tare) dar acu nu vrea sa mearga de loc!Sunt sigur ca am montat totul asa cum trebuie!Voi v-ati gandit la altceva? ce ar putea fi problema?Si am pus cabluri ecranate peste tot cum ati spus voi!

Daca ai rezolvat cu firele si alimentarea si nu ai scapat de biriit, mai e o varianta. E un condensator de vreo 100uF in schema pe care il poti micsora la 22 sau chiar 10uF. Asta daca e vorba de biriit adica de oscilatie de joasa frecventa si nu de brum de retea.

EU am avut multe TDA2003 si nu toate se auzeau calumea unele se incingeau si se auzea prost altele se incalzeau si se auzeau incet deci aici e o idee care trebuie sa o acceptam traim in romania si componentele is facute de tertze firme si merg intr-un hal de nedescris

din nefericericire a ales un integrat neprotejat la scurt... el a fost folosit la multe casetofoane auto prin anii '80-'90 .. asa ca singura solutie ar fi sa iei alt integrat si sa mai incerci o data, dar verifica cablajul, piesele ... dupa datasheet-ul integratului (de exemplu, cel de la http://home.eunet.cz/rysanek/pdf/tda2003.pdf ) sau poti vedea http://www.niqro.as.ro/amplificatoare.htm )