Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMPS-uri in amplificatoare audio- probleme, recomandari


snipson

Recommended Posts

este recomandata folosire surselor in comutatie la amplificatoarele audio? Pe un alt forum am primit niste reply-uri de genu asta: "Alimentarea poate face o diferenta enorma. Sursa de computer da o tensiune multumitor stabilizata, dar numai curent continuu nu. Ceea ce se reflecta enorm in distorsiuni.Si sa stii ca si kiturile ar trebui calibrate ca sa nu aiba distorsiuni de faza macar. Mai ales daca le folosesti in push-pull.""Oare de ce sursa unui amplificator audio are condensatori de filtraj de zeci de mii de microfarazi? De ce amplificatoarele high-end nu au niciodata surse in comutatie?Sa fie oare de la zgomotul produs de sursa in comutatie? Sau sa fie de la faptul ca e mult mai greu sa filtrezi un curent alternativ de frecventa mare?"Sincer am fost bagat in ceata si de 3 zile incer sa gasesc ceva despre cat de 'continu' este curentul la o sursa in comutatie care lucreaza la cateva zeci de Khz fata de alimentatoarele clasice cu transformator la 50 hz. Eu tot asea stiam ca sunt foarte bune , ca au randament mare, stabilizare buna, protectii destule.......... si stiu ca se folosesc si in amplificatoare high-end [DT 6800 de pe hiend am vazut ca are sursa in comutatie si are "High End audio performance".Toate informatiile sunt binevenite atat timp cat sunt sunt sustinute de probe. Sarbatori fericite!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

o sursa in comutatie e mult mai ok decat un traf de retea la 220vrandamentul poate fi superior de la 80...90%.1.la un traf de retea :volumul este mare si greutatea la fel de marefiltrajul are volum mare si greutate mare(10000-20000uf)brumul indus este mare si perfect auzibil( 50hz si armonica de 100hz)trebuiesc luate masuri speciale de ecranare2.la o sursa in comutatievolum mic si greutate micafiltraj mic(1000-2000uf)brumul indus poate fi anihilat ff usor ecranand traful de ferita cu o fasie de tabla,sau incluzand sursa intr-o cutie de tabla),oricum brumul chiar daca ar fi existent nu ar putea fi auzit ,la frecventa de 50...100khzavantaje si dejavantaje:cu un traf mare de fier faci muschi,cu o sursa in comutatie nu vei face asa ceva :smt006 traful cu miez de fier nu e sensibil la supratensiuni,dar nici nu protejeaza circuitul pe care il alimenteazasursa in comutatie e sensibila la supratensiuni pe retea (peste 500v) ,dar protejeaza circuitul alimentatsper ca ti-am lamurit niste aspecte ..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines